Ansamblul „HORA“ din Vlăsinești, la Romanian Festival din Sacramento- California

sept. 22nd, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, în Royer Park, Sacramento, ICR New York susține participarea ansamblului folcloric „HORA“ al comunei Vlăsinești, județul Botoșani, la Romanian Festival din Sacramento, California. Ansamblul „HORA“ este prezent pe coasta de vest a SUA la invitația Centrul Comunitar Românesc din Sacramento. Această organizație non profit, din statul California, organizează anual cel mai mare eveniment românesc din California de Nord, ajuns la a XV-a ediție, un eveniment dedicat în special comunității românilor din Statele Unite ale Americii, dar și publicului american, sub titulatura „Romanian Festival“, care are în program muzică live, dansuri populare tradiționale, o prezentare de mâncăruri tradiționale românești, precum și expoziții de artă populară. Festivalul se desfășoară sub motto-ul „To Be Romanian For A Day“ și mai cuprinde spectacolul ansamblului artistic „Doina“.

Ansamblul folcloric „HORA“ a fost fondat, în 2008, la inițiativa primarului comunei Vlăsinești, Lucian Trufin, și a Consiliului local, în subordinea căruia funcționează. Ansamblul este format din interpreţi vocali, instrumentişti şi dansatori și valorifică tradițiile din zona Văii Başeului, Botoșani. Grupul a câștigat numeroase premii și distincții naționale și internaționale și a reprezentat România la Festivalul „Ziua României pe Broadway – Romania Day on Broadway“, organizat de ICR New York, în data de 10 mai 2015.

Comuna Vlăsinești deține un ansamblu folcloric renumit, care a participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale, și a cărui ultimă prezență de anul trecut la ROMANIAN DAY FESTIVAL de pe Broadway, New York, a constituit un real succes, ansamblul folcloric „HORA” reprezentând România, printr-o prestație artistică ireproșabilă, fapt ce a atras atenția organizatorilor și a tuturor participanților.

Număr de vizualizări :864


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro