ICR Chișinău acordă premii la Salonul Internațional de Carte – Bookfest Chișinău

aug. 27th, 2016 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău continuă seria de evenimente prin care celebrează Ziua Limbii Române. În cadrul Salonului Internațional de Carte – Bookfest din Chișinău, ediția a XXV-a, ICR Chișinău va acorda 5 premii după cum urmează:mPremiul „Mihai Eminescu” pentru cel mai bun volum de versuri prezentat la Salon; Premiul „Titu Maiorescu” pentru eseu și critică literară; Premiul „A.D.Xenopol” pentru istorie; Premiul „Liviu Rebreanu” pentru proză; Premiul „Nicolae Labiș” pentru debut. Salonul va avea loc în perioada 31 august – 4 septembrie 2016 și se va desfășura în incinta Pavilionului 2 al Centrului Internațional de Expoziții Moldexpo din Chișinău.

Pe data de 2 septembrie 2016, ora 10.30, în incinta Bibliotecii Naționale a Moldovei, dar sub egida Salonului Internațional de Carte, va avea loc lansarea volumului Radicalitate și nuanță al criticului Mircea Martin. Începând cu ora 11.15, în aceeași incintă, se va desfășura masa rotundă  „Cartea în era Internetului” la care vor participa invitații  ICR: Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, acad. Mircea Martin, prozatorii Ioan Groșan și Horia Gârbea, poeții Ioan Es. Pop și Teodor Dună.

Pe data de 3 septembrie 2016, ora 11.00, în incinta Pavilionului 2 al Centrului Internațional de Expoziții Moldexpo din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate de Magda Stavinschi.

Număr de vizualizări :1032


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro