GAUDEAMUS Litoral 2016 potolește setea de lectură

aug. 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 11 –15 august 2016, Caravana GAUDEAMUS revine la malul mării într-un nou amplasament mai generos și mai accesibil: Piațeta Perla din Mamaia. Târgul GAUDEAMUS Litoral 2016, organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media și Radio Constanța, se va desfășura în incinta unui pavilion expozițional mobil. Noul amplasament nu este singura surpriză pregătită de organizatori: peste 100 de evenimente–lansări de carte,lecturi publice, dezbateri, proiecții de filme, prezentare de modăși momente muzicale, o ofertă editorială pentru toate gusturile, vârstele și buzunarele, concursuri cu premii, Tombola GAUDEAMUS și o ceremonie de deschidere spectaculoasăcare va avea loc joi, 11 august, ora 17.00. La GAUDEAMUS Litoral 2016, cărțile vin pe mare cu sprijinul Clubului Nautic Român. În acordurile Muzicii Militare a Forțelor Navale, 9 veliere vor aduce la țărm cărți-simbol pe care actorii de la Teatrul de Stat, îmbrăcați în costume de epocă, le vor prelua și le vor aduce la pavilionul GAUDEAMUS din Piațeta Perla.Ceremonia de deschidere va fi transmisă în direct pe site-urile www.radioconstanta.ro și www.radiovacanta.ro. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 15.00 și 23.00, iar intrarea este liberă.

Președintele de onoare al acestei ediții estedomnul prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilorși profesorla Universitatea Ovidius din Constanța.

Două dintre proiectele iniţiate de Radio România sub genericul Programului LECTURA -Târgurile GAUDEAMUS, vor fi reluate și în acest an:

Poliţia GAUDEAMUS–cititorii de pe plajă, surprinși în flagrant,vor fi din nou amendați, ca la fiecare ediţie estivală GAUDEAMUS. Doar că, la GAUDEAMUS Litoral, amenda „se dă” la propriu și constă încărți oferite de editurile participante la târg.

– Cărţile se întorc acasă –campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere.

Volumele donate cu prilejulTârgului GAUDEAMUS Litoral 2016 vor avea ca destinaţie Şcoala generală din satulOituz, comuna Lumina, judeţul Constanţa.

Chiar și la un târg de vacanță este întotdeauna loc pentru discuții serioase. Radio Constanța organizează vineri, 12 august, ora 18.00, la Muzeul de Artă, masa rotundă pe tema situaţiei culturii constănţene şi proiectele culturale necesare pentru oraş. Evenimentul va fi transmis în direct pe internet, cu proiecţie în pavilionul Gaudeamus,și îi va avea ca invitați pe prof. dr. Angelo Mitchievici, preşedintele de onoare al târgului, dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă, Ioan Stanomir, politolog, profesor universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și Decebal Făgădău, primarul oraşului Constanţa.

Tombola GAUDEAMUS adresată vizitatorilor –cumpărători de carteva fi organizată pe baza buletinelor de Vot al Publicului. Tragerea la sorți va avea loc duminică, 14 august, la ora 19.30, iar premiul va fioferit, pentru al doilea an consecutiv,de REGIONAL AIR SERVICESAeroportul Tuzla: un zbor cu durata de 30 de minute deasupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia.

Premiile ediţiei 2016 a Târgului GAUDEAMUS Litoral vor fi decernate luni, 15august, la ora 18.00,astfel:-Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor -locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului; –Trofeele Presei -decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TVși online, tot pe baza Votului Publicului; -Premiul Miss Lecturaacordat de Casa de Modă Ilinca celei mai frumoase vizitatoare surprinse în pavilionul GAUDEAMUS;-PremiulTombolei GAUDEAMUS.

GAUDEAMUS Litoral încheie Caravana GAUDEAMUS 2016(după ediţiile de la Craiova, Cluj-Napoca şi Oradea) şi este evenimentul cu numărul 94în seria Târgurilor GAUDEAMUS, iniţiate şi organizate de Radio România din 1994.

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale, Vodafone România și Automobile Dacia

Parteneri: Casa de Modă Ilinca, Colegiul de Arte „Regina Maria”din Constanța,Clubul Nautic Român, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Echipa de gimnastică aerobică a CS Farul Constanța, Hotel Pescăruș, Muzica Militară a Forțelor Navale, Primăria Municipiului Constanța, Regional Air Services, RATC, Statul Major al Forțelor Navale, Stor Driving Academy, Teatrul de Stat Constanța

Parteneri media: Televiziunea Alpha Media, Constănțeanul.com, Trustul de presă Cuget Liber Constanța, Litoral TV, Neptun TV, Observator de Constanța, Telegraf

Număr de vizualizări :1036


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro