FolkUsor de Parc, la Roaba de Cultură

aug. 22nd, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 24 august 2016, ora 19.00, la Roaba de Cultură din Herăstrau, patru personalități ale jurnalismului muzical discută istoria muzicii folk din România, în cadrul Atelierelor Milcofisme. Jurnalistul Florentin Milcof, gazda acestui eveniment, îi va avea ca invitați pe Mircea Bodolan (muzician, actor, ab­sol­vent al Universității Naţio­na­le de Artă Teatrală şi Ci­ne­matografică „Ion Luca Ca­­ragiale” din București, a ocupat funcția de  ma­nager al Teatrului Maria Filotti din Brăila),  Teodora Ionescu  (om de radio cu peste 25 de ani de activitate, jurnalist muzical specializat pe zona folk,  actualmente contributor la www.artasunetelor.ro )  și Ștefan Mardale (muzician, fondatorul grupului  Cri Gri, profesor la Rockschool, blogger) . Aceștia vor încânta publicul cu povești despre muzica folk românească de la începuturile ei și până astăzi. Poveștile vor fi însoțite de câte un mini-recital Mircea Bodolan și Ștefan Mardale.

Atelierele Milcofisme este un proiect, realizat în parteneriat cu Roaba de Cultură și Radio România Cultural, care își propune ca, pe parcursul a trei ediții, în această vară, să vă aducă laolaltă cu nume consacrate ale presei muzicale în cadrul unor evenimente inedite.

Proiectul Roaba de Cultură dezvoltat de Asociația Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) se desfășoară în perioada mai- septembrie, în Herăstrău și include sâmbăta concerte live, iar miercurea întâlniri cu nume importante ale jurnalismului și culturii românești pe teme diverse și interesante, de la România începutului de secol la istoria muzicii  românești.

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților sși companiilor private și de stat.

Detalii despre programul din această vară pe pagina de facebook: www.facebook.com/roabadecultura

Număr de vizualizări :1042


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro