Congresul Internațional al Eminescologilor, ediția a V-a

aug. 27th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 3-4 septembrie 2016, la  Chișinău, sub egida Academiei Române, Academiei de Științe din Moldova,  Institutului de Filologie a AŞM și a Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu” din Chișinău, va avea loc cea de-a V-a ediție a Congresului Internațional al Eminescologilor. Evenimentul va reuni eminescologi importanți din România, Italia, Turcia și Spania. Pentru a marca Ziua Limbii Române, ICR Chișinău participă și în acest an, în calitate de partener, la organizarea congresului. În acest context, instituţia va susţine prezența la eveniment a unor scriitori și cercetători: prof. Ali Narcin (Turcia), acad. Mircea Martin, dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, scriitorii Teodor Dună, Ioan Groșan, Horia Gârbea, Ioan Es. Pop (România).

Obiectivul principal al Congresului este crearea unui program bine sistematizat de promovare a operei și personalității lui Eminescu în întreaga lume, aprofundarea studiilor eminesciene, informarea reciprocă a eminescologilor asupra exegezelor apărute în ultimul timp.

Număr de vizualizări :1303


One Comment to “Congresul Internațional al Eminescologilor, ediția a V-a”

  1. Ioana spune:

    Felicitari organizatorilor! As fi curioasa sa citesc minuta intalnirilor din timpul congresului. Sa ne aducem la zi cu cele discutate!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro