Concursul „New Voices – PEN International 2016” – lista lungă

aug. 15th, 2016 | By | Category: Postcard

Pentru a treia oară consecutiv, candidata trimisă anul acesta de PEN România la concursul pentru scriitori debutanți „New Voices – PEN International 2016”, figurează pe lista lungă de 6 nume a nominalizaților. Este vorba de tînăra poetă Ioana Vintilă, cu lungul poem „Manifest”. Componența juriului de anul acesta : Mircea Cărtărescu, Laia Jufresa, Lee Yew Leong, Andrei Kurkov, John Ralston Saul, Annelies Verbeke.

Lista lungă a tinerilor scriitori selectați :

*‘Please Help, God Bless’ de Frederick J. Botha (PEN Africa de Sud). Traducere de Marta Behar & Marius Swart

*‘In the Hearts of Green Birds’ de Robin Ganderton (PEN Wales/ Țara Galilor)

*‘The Rat, and other poems’ de Stefan Kielbasiewicz (PEN Anglia)

*‘Viertel-Neger’ de Julian Amankwaa (PEN Germania)

*‘Manifesto’ de Ioana Vintila (PEN România). Traducere de Ioana Poenaru & James Christian Brown

*‘Dress, Rehearse’ de Laura Legge (PEN Canada)

În următoarele săptămâni va fi făcută publică „lista scurtă” de 3 nume, din care – cu ocazia congresului anual al PEN International care va avea loc la finele lui septembrie în Galicia, Spania – va fi ales câștigătorul final al acestui concurs literar internațional important.

Număr de vizualizări :1027


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro