Concert aniversar: George Bacovia – 135

aug. 30th, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 4 septembrie 2016, ora 11.30, la Muzeul Memorial „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63, sector 4, Bucureşti), Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă invită la un concert de muzică clasică, susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare. Evenimentul marchează sărbătorirea a 135 de ani de la naşterea lui George Bacovia. Concertul este un omagiu adus unei personalităţi în structura căreia muzica şi poezia au convieţuit într-o deplină armonie. Deşi George Bacovia a avut un talent muzical nativ, fiind un excelent violonist, lucru mai puţin cunoscut publicului românesc, a ales, destul de târziu, poezia, fără a renunţa însă la muzică. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line Iqool.

*

Ion Bogdan Ştefănescu (n. 25 aprilie 1969). A debutat ca solist în 1983, la Ateneul Român, fiind acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. A încheiat cursurile Facultăţii de Interpretare, Secţia „Instrumente de Suflat – Flaut” a Academiei de Muzică din Bucureşti. A efectuat studii masterale la Universitatea Illinois (S.U.A.). A obţinut doctoratul în muzică la Universitatea de Muzică din Bucureşti (2002). Este, din 1997, prim-flautist la Filamornica „George Enescu” din Bucureşti. A fost distins cu Medalia „Meritul Cultural”, conferită de Preşedinţia României în 2004.

Costin Soare s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază – de interpret şi pedagog al chitarei şi lăutei. A susţinut recitaluri şi concerte în ţară, dar şi în străinătate, în Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie şi Japonia. Repertoriul său cuprinde lucrări din varii epoci stilistice, de la muzica compozitorilor din Renaştere şi Baroc până la lucrări de muzică modernă şi contemporană, muzică sud-americană ş.a. Este preşedintele Asociaţiei Culturale „Kitharalogos”, iniţiator şi director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”.

Număr de vizualizări :1267


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro