Ana Donțu relansează volumul “Cadrul 25”

aug. 12th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 20 august 2016, de la ora 18:00, la casa de cultură din Oravița, pe strada Victoriei nr 75, în sala cercului literar ”Gheorghe Azap”,  va avea loc relansarea cărții “Cadrul 25”, a poetei Ana Donțu (ed. Max Blecher, București, 2015). Se vor exprima despre carte poetul Raul Bribete membru al Uniunii Scriitorilor – referent literar și conducător al cercului mai sus amintit, și criticul literar, prof. univ. dr. Gheorghe Secheșan (Timișoara). Evenimentul este realizat și moderat de poetul Raul Bribete.

Ana Donțu (n. 1 decembrie 1985, Republica Moldova) a absolvit Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Membru fondator al grupării „Zona nouă”, a publicat poezie în mai multe reviste („Echinox”, „Corpul T”, „Hyperion” etc.) și în antologia colectivă Zona Nouă (2011). În 2015, a fost printre cei șase tineri scriitori selectați pe lista lungă a Concursului internațional PEN NEW VOICES. Volumul său de debut, Cadrul 25 (Casa de Editură Max Blecher, 2015) a apărut ca urmare a câștigării Concursului Național de Poezie „Aurel Dumitrașcu” pentru debut în volum, organizat de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț și a luat premiul ”Tânărul poet al anului 2015” la Gala Tinerilor Scriitori organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

Număr de vizualizări :1727


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro