Tabăra de Arte Vizuale “Vlaicu Ionescu”, ed. a X- a, Călimănești

iul. 17th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 17-27 iulie 2016, la Călimănești se desfășoară ediţia a 10 – a a Taberei de Arte Vizuale  “Vlaicu Ionescu”. Organizatorii doresc, anul acesta, să atragă atenția publicului asupra unei retrospective vizuale a ceea ce au însemnat cele nouă ediţii precedente. Acestea au adunat la un loc pictori şi graficieni din diverse oraşe ale ţării şi din străinătate, care au creat şi au dat însemnătate locului prin care au trecut. În acest an, sub curatoriatul Mirelei Trăistaru – pictor, membru al U.A.P. din România, participă artiștii: Cuzina- pictor, Dan Badea- pictor, Andrei Păcuraru- fotograf, Rareş Lupu – pictor, Ştefan Neacşu- sculptor, Mihaela Tătulescu-pictor, care propun o rememorare a locului, un jurnal de autor , o istorie scrisă în culoare și formă.

Purtând numele Vlaicu Ionescu, acest simpozion a reuşit să transforme oraşul de pe malul Oltului într-un centru de artă vizuală, într-o zonă în care cultura, istoria şi turismul şi-au dat întâlnire.

Lucrările donate de artiştii participanţi la tabăra de creaţie de la Călimăneşti, de-a lungul celor nouă ediţii, sunt parte a unei colecţii pe care Primăria Călimăneşti, organizatoarea evenimentului, a alcătuit-o ca pe o posibilă emblemă culturală şi ca pe un semn al interesului faţă de frumos, pe care edilii locali trebuie să-l manifeste şi să-l transforme, treptat, într-un exemplu de bune practici.

În vederea organizării și promovării evenimentului Tabăra de Arte Vizuale “Vlaicu Ionescu”, Ediția aX – a anul acesta, Primăria orașului Călimănești, se bucură de parteneri de renume şi anume, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane si filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici.

Tabăra se va desfășura în orașul Călimănești, județul Vâlcea, în perioada 17 – 27 iulie 2016 și, în cadrul acesteia, vor avea loc două vernisaje-eveniment: luni, 18 iulie 2016, ora 17.00, Deschiderea Taberei, “Retrospectiva- 9 ANI…”, la Centrul de Informare Turistică din Căciulata, și marți,26 iulie 2016, ora 17.00, Vernisajul expoziţiei “Memoria locului…”,care închide Tabăra de Arte Vizuale “Vlaicu Ionescu”, ed. aX a.

Număr de vizualizări :1031


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro