spot_img

Soprana Andreea Soare, la Master Class-ul Internaţional de Operă de la Ierusalim

Soprana Andreea Soare va fi prezentă, în calitate de instructor vocal, la Master Class-ul Internaţional de Operă, organizat de Primăria din Ierusalim, care va avea loc în perioada 31 iulie – 10 august 2016 la Centrul Municipal de Muzică „Louis şi Tillie Alpert”, Centrul Gerard Bechar și la Complexul Mishkenot Sha’ananim din Ierusalim. Andreea Soare va participa și la concertul de deschidere din data de 31 iulie 2016 și va susține un master class de tehnică vocală în data de 2 august 2016.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv,  soprana Andreea Soare va fi prezentă la eveniment  în calitate de  instructor vocal şi va lucra cu studenţii participanţi la program. De asemenea,

Programul evenimentelor:

  • Duminică, 31 iulie, ora 19:00, Centrul de Muzică – Mishkenot Sha’ananim: Concert de deschidere. Programul muzical include arii din opere celebre interpretate de: Andreea Soare (România, Opera Națională din Paris), Andjei Beletsky (Rusia, Teatrul Bolshoi), Magda Mkrtchyan (Armenia, Opera Națională din Erevan), Moises Molin (Spania, Opera din Madrid). Acompaniament la pian : Sonia Mazar (Israel, Opera Israeliană)
  • Luni, 1 august, ora 17:00,  Centrul Municipal de Muzică „Louis şi Tillie Alpert” : Competiția Jerusalem International Opera Master Class
  • Marți, 2 august, ora 19:00, Centrul Municipal de Muzică „Louis şi Tillie Alpert” : Master Class susţinut de soprana Andreea Soare (România)
  • Miercuri, 3 august, ora 19:00, Centrul Municipal de Muzică „Louis şi Tillie Alpert”: Master Class susţinut de pianistul și dirijorul Fabio Mastrangelo (Italia)
  • Joi, 4 august, ora 19:00, Centrul Municipal de Muzică „Louis şi Tillie Alpert”: Concert de Bel Canto susținut de studenții participanți la program.
  • Duminică, 7 august, ora 19:30, sala Leo Model – Centrul Gerard Bechar: opera ”Tosca” de Giacomo Puccini, în limba italiană cu supratitrare în limba ebraică. Cu participarea dirijorului Fabio Mastrangelo (Italia) și în interpretarea studenților participanți la master class.
  • Luni, 8 august, ora 19:30, sala Leo Model – Centrul Gerard Bechar : opera ”Tosca” de Giacomo Puccini, în limba italiană cu supratitrare în limba ebraică.
  • Marți, 9 august, Centrul Cultural Harmonia (Str. Hilel nr. 27) : Noaptea Tinerelor Speranțe – opera ”Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. Cu participarea dirijorului Alex Wasserman (Israel).
  • Miercuri, 10 august, ora 19:30, Centrul Gerard Bechar: Concert de gală. Programul muzical va include arii și duete de operă.

Bilete şi detalii suplimentare : 050-2335529, info@jiom.org.il, sau 02-6241041 (casa de bilete a Centrului de Muzică –  Complexul Mishkenot Sha’ananim)

Andreea Soare (https://andreeasoare.wordpress.com/) a debutat în muzică la vârsta de 7 ani, când a început să studieze vioara, pianul, chitara şi, mai târziu, canto. Obţine foarte repede numeroase premii în cadrul unor concursuri de măiestrie vocală şi începe o carieră în muzica de variete, gen pe care l-a abordat în numeroase spectacole. În 2004 câştigă marele premiu al Concursului internaţional de muzică francofonă de la Baia Mare, în urma căruia participă la « Francofolies de La Rochelle», unde reprezintă România. În 2004 intră la Conservatorul Naţional Regional din Strasbourg la clasa condusă de Marie-Madeleine Koebelé. În 2008, Andreea Soare devine studentă a Conservatorului Naţional Superior din Paris, clasa Isabellei Guillaud. Acolo a beneficiat de îndrumarea unor profesori străluciţi, ca Susan Manoff, Olivier Reboul, Vincent Vittoz, Claude Lavoix, Anne Le Bozec, Keneth Weiss etc… De-a lungul anilor 2011 şi 2012, evoluează ca solistă sub bagheta lui Guillaume Tourniaire, Paul Agnew, Marc Minkowski, Patrick Cohen-Akénine, Mélanie Thiébaud, Nicolas Chalvin, Catherine Simonpietri, Philippe Cambreling.

În 2011 este laureată a concursului internaţional de artă vocală de la Clermont-Ferrand unde câştigă rolul Donna Elvira din opera Don Giovanni de Mozart.

Începând din octombrie 2011 face parte din atelierul liric al Operei Naţionale din Paris.

Repertoriul ei este extrem de variat, incluzând roluri precum Fiordiligi -Cosi fan tutte, Maddalena- La Resurrezione de Haendel, Sandrina – La Finta Giardiniera, Silvia – l’Isola Disabitata, Clarice – Il mondo della luna, Cor feminin- The rape of Lucretia, Donna Elvira – Don Giovanni, Prima Doamnă – Die Zauberflöte, Pamina – The Magic Flute, Contesa- Nunta lui Figaro.

Master Class-ul Internaţional de Operă (http://www.jiom.org.il/index.html), organizat de către Primăria Ierusalim, reprezintă o importantă oportunitate academică atât pentru tinerii artişti cât şi pentru performeri din domeniul muzicii clasice, de a-şi diversifica şi îmbunătăţi cunoştinţele în domeniul vocal şi în experienţa scenică. Programul se adresează atât studenților cât și artiștilor vocali cu puternice calități muzicale și o bază tehnică solidă. Studiile din program se axează pe teme precum tehnică vocală, stil și interpretare, limbaj și dicție, mișcare scenică, pregătirea rolului și dezvoltarea carierei.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508