Premiile Naționale pentru Poezie ”Mircea Ivănescu”, recitaluri poetice și muzică folk, la Festivalul Internațional de Poezie Artgothica

iul. 20th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 29 – 31 iulie 2016, la Sibiu, se vor desfășura lucrările Festivalului Internațional de Poezie Artgothica. În cadrul Festivalului, vor fi acordate Premiile Naționale pentru Poezie ”Mircea Ivănescu”, aflate la a V-a ediție, de către un Juriu prezidat de către scriitorul Radu Aldulescu, din Juriu mai făcând parte scriitorii și criticii literari Mioara Bahna, Ștefan Ion Ghilimescu, Dan Herciu și Felix Nicolau. În programul Festivalului sunt incluse două nopți de recitaluri poetice și muzică folk cu Tic Petroșel și alți invitați. Vor avea loc prezentări de carte, de publicații și proiecte culturale, dezbateri pe teme literare precum și festivitatea de premiere a câștigătorilor acestei ediții a Premiilor Naționale pentru Poezie ”Mircea Ivănescu”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Nominalizările rezultate în urma voturilor membrilor Juriului sunt, în ordinea alfabetică a numelor celor nominalizați:

Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de poezie:

Dan Ciupureanu, Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2, Tracus Arte, 2015

Marius Dumitrescu, Târziu dar neînserat, Grinta, 2015

Ofelia Prodan, No exit, Charmides, 2015

Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de debut în poezie:

Ion Valentin Ceaușescu, La o țigară cu umbrele, Karth, 2015

Adrian Cîrstea, Întoarcerea în paradis, Grinta, 2015

Laura Cătălina Dragomir, Una și aceeași față a diferitului, Bookmasters, 2015.

Premiul Mopete pentru manuscris:

Irina Lazăr

Nastia Mureșan

Alex Povarnă

Menționăm că, în cadrul Premiilor Naționale Pentru Poezie Mircea Ivănescu, nu s-a jurizat întreaga producție editorială a anului 2015 ci s-au jurizat doar volumele și grupajele înscrise de către autori sau editori conform Regulamentului Premiilor.

Au confirmat participarea aproximativ 50 de poeți, critici literari, redactori șefi de publicații culturale din țară și străinătate (Cehia, Israel, Italia).

Festivalul Internațional de Poezie Artgothica este organizat, în colaborare, de către Asociația Culturală Artgothica Sibiu și Asociația Culturală Direcția 9, cu sprijinul financiar și logistic al Primăriei municipiului Sibiu și al Consiliului Județean Sibiu.

Număr de vizualizări :1227


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro