Mihaela Miroiu, la Cafeneaua critică

iul. 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 27 iulie 2016, orele 19.30-21.00, în Grădina Verona ( Librăria Cărtureşti Verona), la invitaţia Şcolii de vară a Literelor bucureştene (Cursurile de vară de limbă română, cultură şi civilizaţie românească organizate de Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, 25 iulie-7 august 2016), Cafeneaua critică anunţă o nouă „ediţie specială/de vară”. În prezenţa cursanţilor străini ai respectivei Şcoli, Cafeneaua critică organizează o discuţie cu Mihaela Miroiu, profesoară la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, fondatoarea studiilor feministe şi a mişcării feministe din România postcomunistă. După prăbuşirea vechiului regim, Mihaela Miroiu a inaugurat cursuri, programe de master şi doctorate de orientare feministă şi „de gen”, a publicat cărţi şi a îngrijit colecţii editoriale de specialitate, a fondat asociaţii şi grupuri de lucru, a sprijinit proiecte de intervenţie socială, într-un foarte larg front de acţiune. O schiţă de bilanţ în materie, pe fundalul reconstrucţiei întregii societăţi româneşti postcomuniste – la Cafeneaua critică! Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s- a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control şi, din toamna lui 2011, din nou la Club A. ACUM – ÎN DEPLASARE, LA GRĂDINA VERONA!

*Cafeneaua critică

Miercuri 27 iulie 2016, orele 19.30-21.00

Grădina Verona, la Librăria Cărtureşti Verona

Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15

Contact: 0744-362.508 (Ion Bogdan Lefter; cafeneauacritica20132014@gmail.com);

0737-210.978 (Paul Radu; paulcluba40@gmail.com; paul.radu60@gmail.com)

Număr de vizualizări :986


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro