Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, distins cu Premiul Special pentru Carte din China

iul. 18th, 2016 | By | Category: Postcard

Premiul Special pentru Carte este cea mai prestigioasă distincție a Chinei în acest domeniu. În acest an, se va desfășura cea de-a zecea ceremonie a decernării acestui premiu, iar laureații sunt 20 de sinologi și scriitori de renume din toată lumea, printre care și directorul Institutului Cultural Român de la Beijing, domnul Constantin Lupeanu. Considerat a fi cel mai mare sinolog din România, Constantin Lupeanu spune: „Am tradus și publicat în România peste 30 de titluri din literatura antică, clasică, modernă și contemporană chineză.”

Marți, 23 august 2016, la Beijing, va avea loc ceremonia de decernare a Premiului Special pentru Carte. Evenimentul va avea loc cu o zi înaintea începerii Târgului Internațional de Carte de la Beijing (24-28 august 2016) și va fi precedat de un forum privind traducerile literare (luni, 22 august 2016).

icr.ro/pagini/constantin-lupeanu-directorul-icr-beijing-distins-cu-premiul-special-pentru-carte-din-china

Număr de vizualizări :842


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro