Albastrul de Voroneț în ţara cu azulejos

iul. 27th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 5 august 2016, ora 19.00, Ambasada României în Republica Portugheză şi Institutul Cultural Român de la Lisabona reiau serile „Acasă“. De această dată, invitaţii vor fi: Sorin Pohoaţă, Manuela Pohoață, Călin Brăteanu, Daniela Brăteanu, Ioan-Ilie Nemţoi, Alina Nemțoi.

Amfitrionii vă așteaptă la sediul Institutului Cultural Român de la Lisabona, din Rua do Barão nr.10, Alfama, pentru a vă convinge că în Bucovina raiul există! Vom fi acasă în dulcea Bucovină împreună cu membrii Ansamblului Studențesc ARCANUL USV al  Universității „Ștefan cel Mare“ din Suceava. Pentru ei tradițiile sunt literă de lege: în costumele lor populare veți regăsi albastrul de Voroneț, roșul de Moldovița și galbenul de Humor. Acompaniați de cobză, ne vor spune cea mai frumoasă poveste despre un ținut binecuvântat pe care nu-l mai poți uita niciodată.

Serile „Acasă“ îi reunesc în spațiile Institutului Cultural Român de la Lisabona pe artiștii români din Portugalia, deja afirmați sau în curs de afirmare, pe studenți și universitari, pe medicii români, fiind o punte între ei şi cei de acasă.

Număr de vizualizări :826


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro