”Tabula rasa”, instalație vizuală de Ema Voinescu, la Brașov

iul. 2nd, 2016 | By | Category: Postcard

Vineri, 8 iulie 2016, de la ora 19.00, la Indicator – Contemporary Art Gallery din Brașov (Strada Postăvarului nr. 34) va avea loc vernisajul expoziției ”Tabula rasa” – o instalație realizată de artista Ema Voinescu. Lucrările Emei sunt, în general, desene în tuș simple, economice; obiecte; compoziții ce ordonează materiale alese din imediata apropiere pentru textura/forma/culoarea lor, făcând abstracție de sensul acestora. Aduse laolaltă formează instalații care le integrează și care reflectă ordinea interioară/căutările dintr-o anumită perioadă.


”Instalația nu pornește de la un plan sau o schiță clar stabilite dinainte, pe care apoi le „ilustrează”, le pune în scenă… ci aceasta se va construi pe măsura trecerii timpului, traseul adaptându-se condițiilor, materialelor, întâmplării.
Optarea pentru folosirea obiectelor/ materialelor/ resturilor vegetale sau de altă natură din proximitate urmărește apropierea spațiului, adaptarea acestuia ordinii interioare, concordanța cu acesta.
Titlul „Tabula rasa” se referă la atitudinea adoptată pe parcursul selectării obiectelor, aceea a minții care nu cunoaște sensurile lumii. Golite de înțeles, obiectele devin elemente de compoziție a căror formă, culoare, textură vor fi percepute relaționând unele cu celelalte.” – Ema Voinescu

Număr de vizualizări :1376


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro