Ziua Universală a Iei, sărbătorită în China

iun. 23rd, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 24–27 iunie 2016, la Galeria de artă folclorică din districtul Changning din Shanghai, Institutul Cultural Român de la Beijing va organiza o expoziție de costume tradiționale românești și de ii din diverse regiuni ale României. La terminarea expoziției, un set de costume tradiționale va fi donat Muzeului Baoshan, care organizează periodic expoziții având ca temă centrală costumele tradiționale din întreaga lume. Vernisajul expoziției va avea loc la 24 iunie, urmând ca în data de 27 iunie să fie donate costume populare românești. Donația va fi realizată de Constantin Lupeanu, directorul Institutului Cultural Român de la Beijing, către Muzeul Baoshan.

Donația reprezintă un omagiu adus artei tradiționale și spiritualității românești și de poziționare a iei românești în spațiul cultural chinez.  Evenimentul face parte din exercițiul amplu de recuperare a iei propus de ICR în fiecare an.

icr.ro/beijing/ziua-iei-romanesti-sarbatorita-in-china

Număr de vizualizări :828


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro