Universitatea din București încheie proiectul „Recuperarea Anglisticii în România”

iun. 16th, 2016 | By | Category: Postcard

Miercuri, 22 iunie 2016, începând cu ora 13.00, în Sala „Aula Magna” parter, în incinta Facultății de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46, Universitatea din București organizează un seminar de diseminare a rezultatelor proiectului „Recuperarea Anglisticii în România”, PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015, realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Mecanism Financiar SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Obiectivul general al proiectului constă în protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar (studii de limbă și literatură, manuale de predare a limbii engleze, traducerile și dicționare), din perioada 1750-1940, și digitizarea acestuia. Aceste obiecte de patrimoniu sprijinesc promovarea culturii și civilizației engleze în rândul publicului interesat prin intermediul creării unei baze de date și a unui website. Publicul larg și publicul de specialitate pot descărca și au acces gratuit și mobil la 250 de volume din domeniul anglisticii accesând site-ul www.recuperareaanglisticii.ro cât și platforme culturale online, lansându-se astfel prima bibliotecă on-line în domeniul anglisticii din România.

Sub sloganul Descoperă, descarcă, citește – oriunde și oricând, proiectul urmărește să restrângă pericolul de pierdere a identității culturale prin conservarea acestui patrimoniu scris în format digital. Acest lucru generează creșterea numărului de resurse digitizate, posibilitate de studiere a limbii și literaturii engleze și deschide prezentului direcții necesare de predare a limbii și culturii engleze în România. Aceste obiecte de patrimoniu digitizate reprezentintă un nou pas în dezvoltarea unor noi direcții de cercetare. Proiectul își propune să îmbogățească prezența României în portalul cultural Europeana.

Vor participa la prezentarea proiectului Lidia Vianu—prof. univ. dr. la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București și specialist în domeniul literaturii engleze, reprezentanți ai conducerii Universității din București, în calitate de promotor de proiect, Maria Bujan—Inspector general de limba engleză la Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti, Costel Postolache—Director al Editurii-partener Integral, și manager de proiect asist. dr. Eliana Ionoaia. Întâlnirea va include prezentarea obiectivelor și beneficiilor proiectului pentru publicul de larg, pentru cadre didactice, elevi și studenți.

Proiectul „Recuperarea Anglisticii în România”, PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015 este realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Mecanismul financiar SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Parteneri media: Dilema Veche, Revista Culturală Timpul, Bookaholic, Fundația Culturală Română, lauracaltea.ro.

Web-site www.recuperareaanglisticii.ro

Facebook: RAR – Recuperarea Anglisticii în România

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, Strada Pitar Moș 7-13, cod 010451, sector 1, București, România

Număr de vizualizări :815


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro