Trei concerte, cinci artiști, trei țări într-o formulă unică: Muzica Teatrului, cu Cari Tibor Project

iun. 23rd, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 25 iunie 2016, de la ora 18, în Curtea cu Castan a Casei Artelor (str. A.Pacha nr.8), iar de la ora 22, la Taverna din Piața Badea Cârțan, Cari Tibor, compozitor, pianist și inițiatorul unor dintre cele mai interesante proiecte artistice pe scena românească a ultimilor 20 de ani, revine la Timișoara cu două concerte de Muzica Teatrului. Formula acestor evenimente este, neîndoielnic, unică în peisajul muzical autohton, căci Cari Tibor (pian) va cânta împreună cu noua voce a Muzicii Teatrului, solista bosniacă Aida Sosic, cu acordeonistul bulgar Ilko Gradev, cu violoncelistul maghiar Szabo Attila și cu tobarul Grigore Teodorescu de la Opera Română din Timișoara. În 26 iunie, de la ora 20, Cari Tibor Project concertează în aceeași formulă la Arad, în Grădina Roșie (str. Pădurii nr.24).

În cei 12 ani de la lansare, Muzica Teatrului a devenit un adevărat fenomen cultural, a generat un val uriaș de admiratori care-i urmărește itinerariul, peste 100 de artiști cântând alături de Cari Tibor  în acest original proiect de autor. Repertoriul este alcătuit exclusiv din creațiile lui Cari Tibor, pe care autorul și-a dorit să le salveze de neantul uitării după ce spectacolele pentru care au fost scrise au pierit, lansându-le într-un circuit concertistic, viabil și evolutiv. Flexibil și  viu, repertoriul Muzica Teatrului cuprinde muzici create pentru piese celebre precum Hamlet, Turandot sau Nevestele vesele din Windsor, piese compuse pentru spectacole posibile și cântece care au evadat din scenele pentru care au fost scrise.

Număr de vizualizări :821


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro