Scurt-metrajul „Black Friday”, regia Roxana Stroe, la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv

iun. 8th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 9-16 iunie 2016, la Cinemateca din Tel Aviv, va avea loc Festivalul Internațional de Film Studențesc de la Tel Aviv, iar ediția din acest an va marca 30 de ani de la înființarea festivalului. În cadrul competiției internaționale, România este reprezentată de scurt-metrajul ”Black Friday” (2015, 21 min.), regia Roxana Stroe. Proiecția filmului va avea loc duminică, 12 iunie 2016, ora 11:30, la Cinemateca din Tel Aviv,  și va fi urmată de o sesiune de Q&A cu Roxana Stroe, regizor, prezentă la festival cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.

Black Friday (2015,  21 min., regia: Roxana Stroe)

12 iunie 2016, ora 11:30, sala 1-Cinemateca din Tel Aviv

Distribuție: Sorin Cocis, Gabriel Spahiu

Bilete: Cinemateca din Tel Aviv – tel. 03-60.60.800, int. 0 sau www.cinema.co.il

Sinopsis: În perioada comunistă, statul la coadă e o normă. După o așteptare îndelungată pe stomacul gol, Mihail nu își primește rația de alimente. A doua zi încearcă să fie primul la coadă.

”Black Friday” a avut premiera la ediția 2015 a Transilvania International Film Festival, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc. Filmul a fost proiectat la festivaluri internaționale precum cele de la Brest, San Sebastian și Sankt Petersburg, dar și la New York, la cea mai recentă ediție a Making Waves.

Roxana Stroe studiază în prezent Arta Regiei de Film în cadrul programului de masterat al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Scurtmetrajul său de absolvire ”Plante perene” a participat la numeroase festivaluri internaționale și a câștigat Premiul Criticii la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMaiubit. Dezvoltate în jurul unei mizanscene teatrale, abordările sale tematice încearcă să prezinte tragicomicul într-o manieră absurdă. Filmul „O noapte la Tokoriki”, al treilea scurtmetraj al regizoarei române Roxana Stroe, după „Plante perene” (2013) şi „Black Friday” (2015), a avut premiera mondială la Berlinala 2016.

Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv, înfiinţat în 1986, a câştigat în timp o reputaţie impresionantă, fiind clasificat de CILECT (Organizaţia Internaţională a Şcolilor de Film) drept unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de gen din lume. Festivalul este organizat şi condus de studenţi ai Universităţii din Tel Aviv – Departamentul de Film şi Televiziune.

Detalii suplimentare: www.taufilmfest.com

Număr de vizualizări :1306


One Comment to “Scurt-metrajul „Black Friday”, regia Roxana Stroe, la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv”

  1. Ioana spune:

    O mare bucurie pentru romanii din Tel Aviv. Va dorim cat mai multe astfel de manifestari pentru comunitatea de romani de acolo.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro