Scriitorul și jurnalistul Dumitru Manolache lansează romanul „Sâmbăta mută”

iun. 28th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 30 iunie 2016, ora 17.00, la Librăria „Mihail Sadoveanu” din Capitală (lângă Librăria „Mihail Eminescu”, de pe strada Academiei), scriitorul și jurnalistul Dumitru Manolache și Editura „Detectiv literar” vă invită la lansarea romanului „Sâmbăta mută”. Vor vorbi despre carte scriitorii Marian Nencescu, Nicolae Rotaru, Ciprian Chirvasiu și directorul editurii, Firiță Carp.

Dumitru Manolache s-a născut la 25 aprilie 1955, în satul Gurbăneşti, judeţul Călăraşi.

A debutat în presa centrală în 1980, la cotidianul Scânteia Tineretului. După 1990, a scris la Tineretul Liber, urcând în timp toate treptele profesiei, de la reporter la redactor şef. A lucrat în redacţiile cotidianelor centrale România Liberă, Adevărul, Curentul, Evenimentul Zilei, Gardianul, ca jurnalist de investigaţii şi a condus în repetate rânduri departamentele de anchete şi reportaj ale unora dintre ele. Între 1994-1997, a fost redactor şef al revistei de lux Bucureşti Match. A colaborat la Observatorul de Toronto, Plai românesc din Cernauţi, Contemporanul, Rost, Apollon şi la alte reviste şi publicaţii din ţară. Din 2010 este redactor la cotidianul Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

Este autor al mai multor volume: Dervent, o poartă a creştinismului românesc ;  La porţile luminii-Miracolele de la Dervent ; Andrei, apostolul lupilor (două ediţii) ; Sfântul Apostol Andrei la Dunărea de Jos ; Lupii mielului. Sfântul Apostol Andrei şi protocreştinismul în spaţiul românesc ; Protocol de gradul 0 (teatru-comedie) ; Tezaurul de la Sinaia-legendă sau adevăr ocultat?; Nunţi înecate (roman, două editii) ; Locuit de Athos; Lumea din cuvinte și coautor al volumelor Dialoguri ortodoxe la început de mileniu – 30 de interviuri cu ierarhi, Pelerin în Bucureşti și Dă sânge și ia duh.

Pentru activitatea jurnalistică şi cultural-literară desfăşurată a fost răsplătit cu premii, diplome de excelenţă, medalii, distincţii etc., din partea unor organizaţii civice, fundaţii, asociaţii culturale, sindicate, Bisericii Ortodoxe Române, Cenaclului literar al cotidianului Observatorul de Toronto etc. În anul 1999, a primit Medalia Vaticanului pentru modul profesionist în care a relatat vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România, în 2000 Premiul I Rhone Pulenc, acordat de Statul Francez pentru presă de mediu, în 2010 a fost răsplătit cu Trofeul Apollon pentru Literatură Artă şi Cultură al Societăţii Culturale „Apollon”, al cărui membru este, iar în 2015 a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Diploma Omagială „Sfântul Iona Gură de Aur”, în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în păstrarea dreptei credințe și promovarea culturii creștine.

Este căsătorit din 1981, are doi copii și este bunic.

Număr de vizualizări :1819


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro