Sărbătorirea Zilei iei româneşti la Bratislava, cu prilejul vernisajului expoziţiei „Flori din Carpați”

iun. 28th, 2016 | By | Category: Postcard

Vineri, 24 iunie 2016, a fost sărbătorită Ziua universală a Iei româneşti şi la Bratislava, cu prilejul vernisajului expoziţiei  „Flori din Carpaţí”, organizată de Ambasada României în Republica Slovacă şi Institutul Cultural Român de la Praga în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena. Au fost  admirate piese autentice de ii cu o vechime de circa 80 – 100 de ani, provenind din colecţiile Asociaţiei «Flori de Ie»  din Bucureşti şi Asociaţiei culturale «Zestrea»  din Cluj Napoca, alături de exemplare noi, de cămăşi cu motive florale stilizate, provenind din judeţul Neamţ.

Expoziţia „Flori din Carpaţí” prezintă publicului slovac – între care un număr important de rezidenţi români – pictură de inspiraţie florală realizată de pictorul român Ioan Popei şi un număr simbolic de cămăşi tradiţionale româneşti, din diferite regiuni ale României, până la data de 29 iunie 2016, în spaţiile galeriei Acha din cadrul complexului Palatului Primaţial din Bratislava.

La vernisajul expoziţiei au participat reprezentanţi ai instituţiilor centrale slovace, ai Corpului Diplomatic acreditat la Bratislava şi membri ai comunităţii româneşti din capitala slovacă.

Număr de vizualizări :1251


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro