ICR organizează o sesiune de instruire în management personal, prezentare şi audiţii dedicată tinerilor muzicieni

iun. 28th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 4-17 iulie 2016, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, Institutul Cultural Român organizează o sesiune de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare şi audiţii, dedicată muzicienilor cu vârste între 18 și 25 de ani. Proiectul a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe’s Orchestral Sector ce îşi propune să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.

Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe’s Orchestral Sector şi-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentați din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societăţii secolului 21. T2020 se bazează pe inovație și pe cele mai bune practici actuale în educaţie şi performanță, mobilitate transnațională, dezvoltarea publicului, inserție profesională și platforme digitale, toate structurate pentru a oferi strategii transferabile în orice alt sector ce lucrează cu tinerii. Acesta a fost conceput nu numai pentru a consolida capacitatea sectorului orchestral, pentru a promova ocuparea forței de muncă de către tineri și a crea noi categorii de public în Europa, dar și ca un model exemplar pentru aspirațiile europene pentru 2020.

În cadrul sesiunii de pregătire, tinerii muzicieni selectaţi vor avea ocazie să participe la sesiuni de consiliere vocațională, ateliere de prezenta scenică și expresie corporală, social media skills și personal branding. De asemenea vor avea sansa sa lucreze cu Dr. Peter Stark, Directorul de repetiţii al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), care va susţine un workshop de tehnici orchestrale.

Foști și actuali membri ai EUYO vor veni sa le împărtășească mai tinerilor lor colegi din experiența proprie, iar muzicieni români recunoscuți internațional – precum Răzvan Suma și Mihaela Anica – vor oferi sesiuni de mentorat.

Maestrul Marin Cazacu va prezenta activitatea Orchestrei Române de Tineret și le va oferi posibilitatea unui dialog cu membrii acesteia în cadrul unei repetiții generale la Ateneul Român, deschise doar pentru ei.

De asemenea, Institutul Cultural Român le va oferi cursanților posibilitatea de a primi consiliere juridică și de a participa la o sesiune foto.

Pentru a putea participa la program, candidaţii trebuie să aibă studii muzicale (finalizate sau în curs), vârsta între 18 şi 25 ani şi să cunoască limba engleză.

Muzicienii selectaţi din afara Bucureştiului trebuie să sosească la Mogoşoaia luni, 4 iulie 2016, iar data de întoarcere va fi luni, 18 iulie 2016. Participanții selectați vor suporta costul transportului până la Mogoşoaia și retur.

Cazarea, masa de prânz şi pregătirea muzicienilor sunt asigurate de Institutul Cultural Român. Cursurile sunt gratuite, nu este percepută o taxă de participare.

ÎNSCRIERE

Fişa de înscriere trebuie trimisă completată, prin e-mail, la adresa irina.iacob@icr.ro. Data limită pentru înscriere: 30 iunie 2016. Fişa de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul www.icr.ro

Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia și Orchestra Română de Tineret

Partener media: RFI

Detalii suplimentare despre program: icr.ro/pagini/icr-organizeaza-o-sesiune-de-instruire-in-management-personal-prezentare-si-auditii-dedicata-tinerilor-muzicieni

Număr de vizualizări :979


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro