Recital Duo pentru vioară şi pian, cu Tudor Andrei şi Edit-Maria Fazakas, la Viena

iun. 10th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 17 iunie 2016, ora 19.00, la sediul din Argentinierstrasse 39, Institutul Cultural Român de la Viena organizează un recital duo de muzică clasică în interpretarea violonistului Tudor Andrei şi a pianistei Edit-Maria Fazakas. Programul serii cuprinde compoziţii de George Enescu, Gaetano Pugnani, Fritz Kreisler, Edvard Grieg, Béla Bartók, Gabriel Fauré, Henri Vieuxtemps, Georges Boulanger şi Maria Theresia von Paradis.

Încă de la o vârstă fragedă, Tudor Andrei a câștigat mai multe concursuri naționale și internaționale şi a avut numeroase apariții în presa scrisă, radio și televiziune. Este absolvent al Royal Academy of Music din Londra, iar apoi şi-a continuat studiile muzicale la Viena, sub îndrumarea profesorului Josef Hall. Cariera solistică cuprinde concerte în Europa, Asia şi America Centrală. A fost artist în rezidență al Institutului Cultural Român de la Londra, fiind desemnat ambasadorul cultural al României în Marea Britanie. Tudor Andrei este profesor de vioară şi pian la Biserica „Sf. Antonie cel Mare“ din Pouthongasse și este implicat în proiecte de promovare a artei și a tinerilor muzicieni. Vioara pe care cântă este o vioară italiană construită în anul 1890.

Mai multe informaţii: tudorandreiviolin.com

Câştigătoare a peste 20 de concursuri internaţionale, Edit-Maria Fazakas a concertat de-a lungul Europei, precum şi în SUA, Israel, Japonia şi Peru. Numeroasele sale apariţii ca solistă includ Concertul Nr. 1 de Tchaikovsky cu Orchestra Oberlin Conservatory, Rapsodia pe o temă de Paganini cu Orchestra Boston Conservatory (la Universitatea Harvard) şi Concertul Nr. 3 de Rachmaninov cu Orchestrele din Newton şi Boston University Symphony. După debutul său alături de Orchestra Radio din Bucureşti, la vârsta de 11 ani, a concertat alături de maeştrii Ludovic Bács, Bruce Hangen, James Orent (printre alţii) şi menţine o relaţie de colaborare cu dirijorul Konstantin Dobroykov. Edit-Maria Fazakas este absolventă a Conservatoarelor din Oberlin şi Boston, a urmat studii doctorale la Universitatea din Boston şi a terminat Facultatea de Drept a Universităţii din Glasgow. Ca profesoară de pian, Edit a fost angajată a Conservatorului din Oberlin şi a numeroase şcoli de muzică din Boston. De asemenea, a fost invitată să susţină cursuri de perfecţionare publice la Festivalul Internațional Youth and Muse din Boston şi Festivalul Internaţional Vivace Vilnius din Lituania.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :970


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro