Lili Crăciun lansează ”Menajerele soacrei mele”, la Casa de Cultură a Studenților ”Grigore Preoteasa”

iun. 8th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 16 iunie 2016, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Grigore Preoteasa din București,  în cadrul Cenaclului ”Marin Preda”, va avea loc lansarea cărții de proză scurtă ”Menajerele soacrei mele” – autor Lili Crăciun. Sunt așteptați peste 100 de invitați (cititori, prieteni, oameni de presă, scriitori, oameni  politici). Cartea va fi prezentată de scriitorii Florin Iaru și George Cornel Popa. Și-a anunțat prezența și actorul de comedie Cătălin Iliescu care va citi un fragment. Moderatorul Cenaclului – domnul Mihai Bogatu.

Lili Crăciun, născută în Fălticeni (Suceava), absolventă de Filosofie (84) și Drept (93) la Universitatea Al I Cuza din Iași, a debutat în 2015, cu romanul Călătoria, editat de Eubeea din Timișoara. O confesiune tulburătoare, dură și fără precedent în literatura română, despre condiția femeii în societatea comunistă, bine primită de către public și critici și al cărei prim tiraj s-a epuizat. După „Călătoria”, care are drept subiect drama unei femei însărcinate în comunism, balansând între moarte și pușcărie după ce apelează la o metodă empirică pentru a scăpa de sarcină,  Lili Crăciun revine cu acest volum de povestiri dulci-amare, în care descrie cu umor complicațiile neașteptate din viețile unor femei simple, din timpurile noastre. Autoarea ne invită să tragem cu ochiul în iatacul soacrei sale – paralizată timp de zece ani – și să aflăm poveștile a 13 dintre cele 38 de menajere care s-au perindat pe acolo.

Număr de vizualizări :1846


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro