Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio, la Doors Club

iun. 20th, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 26 iunie 2016, ora 20.30, Doors Club (Strada Traian 68A, Constanța)  vă invită să urmăriți trioul Martin Lubenov Jazzta Prasta. Din Bulgaria, via festivalul Dobrojazz Tulcea (ediția a 3-a, 23-26 iunie 2016). Concertul de duminică – partea tomitană a festivalului de jazz de la Tulcea – dorește să anunțe cea de a patra ediție a acestei manifestări de amploare europeană ce va avea loc anul viitor, 2017, la Constanța.

Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio:
Martin Lubenov – acordeon
Angel Demirev – chitara
Mihail Ivanov – contrabas

Jazzta Prasta este un grup de jazz manouche/gypsy/ethno-jazz format din trei muzicieni de origine bulgară: Martin Lubenov (acordeon) – cel care este, de fapt, și liderul proiectului, Angel Demirev (chitară) și Mihail Ivanov (contrabas). Printre ultimele realizări ale trio-ului se numără albumul Impressions, lansat anul trecut sub sigla casei de discuri Unit Records. Repertoriul grupului constă în întregime din compozițiile lui Lubenov, care îmbină o mulțime de influențe din muzica țărilor sud-est europene și a celor din Orientul Mijlociu, combinate cu ritmuri și armonii specifice jazz-ului.

Martin Lubenov s-a născut în 1976 într-o familie de muzicieni romi din Sofia. De peste un deceniu este rezident în Viena unde desfășoară o bogată activitate artistică alături de Jazzta Prasta și un alt grup muzical pe care îl conduce – Orkestar. Acordeonist virtuoz și compozitor, Lubenov este câștigător al Austrian World Music Award (2005) și PRIX gus VISEUR (2006) în Franța. Printre albumele sale se numără: Dui Droma (Două drumuri), Don’t worry, be Gypsy și discul de ethno-jazz Veselina. În anul 2009 regizorul Andrey Slabakov i-a dedicat portretul documentar Jazzta Prasta or Where are the Bulgarian Notes, care a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Video Mediterraneo din Agropoli, în 2013.
martinlubenov.eu/

La fel ca și Lubenov, Angel Demirev este descendentul unei familii de muzicieni cu tradiție. A studiat chitara și mai târziu jazz-ul la Universitatea din Plovdiv. Este un muzician dinamic, a cărui tehnică dezvăluie o profundă cunoaștere a chitarei și care abordează cu ușurință diverse stiluri, de la muzica tradițională balcanică la rock, jazz și fusion.

Mihail Ivanov
s-a născut la Sofia. Sub îndrumarea tatălui său – contrabasist, solist la Filarmonica din Sofia – a studiat jazz-ul la Conservatorul din Amsterdam. În 2008 câștigă «Premiul pentru cel mai bun solist» în cadrul unui prestigios concurs de jazz din Olanda, iar de atunci colaborează cu diverși muzicieni, susținând recitaluri în Europa, SUA și Asia. A participat la înregistrarea albumelor: Seven Stamps (Bodurov Trio & Theodossii Spassov), Private Enemy (Acquaphonica), Seven Steps (Hristo Yotsov Quintet), Finding a Way (Blazin’ Quartet), Stamps from Bulgaria 2008 (Bodurov Trio) ș.a.

Duminică, 26 iunie, ora 20,30, Doors Club vă așteaptă la un concert de jazz plin de savoare. Manouche, gypsy sau ethno jazz – Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio din Bulgaria.

Prețul unui bilet este 30 de lei.

Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22 sau pe www.doorsclub.ro

Număr de vizualizări :1466


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro