spot_img

Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio, la Doors Club

Duminică, 26 iunie 2016, ora 20.30, Doors Club (Strada Traian 68A, Constanța)  vă invită să urmăriți trioul Martin Lubenov Jazzta Prasta. Din Bulgaria, via festivalul Dobrojazz Tulcea (ediția a 3-a, 23-26 iunie 2016). Concertul de duminică – partea tomitană a festivalului de jazz de la Tulcea – dorește să anunțe cea de a patra ediție a acestei manifestări de amploare europeană ce va avea loc anul viitor, 2017, la Constanța.

Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio:
Martin Lubenov – acordeon
Angel Demirev – chitara
Mihail Ivanov – contrabas

Jazzta Prasta este un grup de jazz manouche/gypsy/ethno-jazz format din trei muzicieni de origine bulgară: Martin Lubenov (acordeon) – cel care este, de fapt, și liderul proiectului, Angel Demirev (chitară) și Mihail Ivanov (contrabas). Printre ultimele realizări ale trio-ului se numără albumul Impressions, lansat anul trecut sub sigla casei de discuri Unit Records. Repertoriul grupului constă în întregime din compozițiile lui Lubenov, care îmbină o mulțime de influențe din muzica țărilor sud-est europene și a celor din Orientul Mijlociu, combinate cu ritmuri și armonii specifice jazz-ului.

Martin Lubenov s-a născut în 1976 într-o familie de muzicieni romi din Sofia. De peste un deceniu este rezident în Viena unde desfășoară o bogată activitate artistică alături de Jazzta Prasta și un alt grup muzical pe care îl conduce – Orkestar. Acordeonist virtuoz și compozitor, Lubenov este câștigător al Austrian World Music Award (2005) și PRIX gus VISEUR (2006) în Franța. Printre albumele sale se numără: Dui Droma (Două drumuri), Don’t worry, be Gypsy și discul de ethno-jazz Veselina. În anul 2009 regizorul Andrey Slabakov i-a dedicat portretul documentar Jazzta Prasta or Where are the Bulgarian Notes, care a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Video Mediterraneo din Agropoli, în 2013.
martinlubenov.eu/

La fel ca și Lubenov, Angel Demirev este descendentul unei familii de muzicieni cu tradiție. A studiat chitara și mai târziu jazz-ul la Universitatea din Plovdiv. Este un muzician dinamic, a cărui tehnică dezvăluie o profundă cunoaștere a chitarei și care abordează cu ușurință diverse stiluri, de la muzica tradițională balcanică la rock, jazz și fusion.

Mihail Ivanov
s-a născut la Sofia. Sub îndrumarea tatălui său – contrabasist, solist la Filarmonica din Sofia – a studiat jazz-ul la Conservatorul din Amsterdam. În 2008 câștigă «Premiul pentru cel mai bun solist» în cadrul unui prestigios concurs de jazz din Olanda, iar de atunci colaborează cu diverși muzicieni, susținând recitaluri în Europa, SUA și Asia. A participat la înregistrarea albumelor: Seven Stamps (Bodurov Trio & Theodossii Spassov), Private Enemy (Acquaphonica), Seven Steps (Hristo Yotsov Quintet), Finding a Way (Blazin’ Quartet), Stamps from Bulgaria 2008 (Bodurov Trio) ș.a.

Duminică, 26 iunie, ora 20,30, Doors Club vă așteaptă la un concert de jazz plin de savoare. Manouche, gypsy sau ethno jazz – Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio din Bulgaria.

Prețul unui bilet este 30 de lei.

Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22 sau pe www.doorsclub.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508