Încă un premiu de excelenţă pentru musicalul „West Side Story”

iun. 7th, 2016 | By | Category: Postcard

Premiul de Excelenţă al Galei vedetelor – VedeTeatru 2016 de la Buzău a fost decernat la finalul săptămânii trecute coregrafului şi regizorului Răzvan Mazilu şi trupei spectacolului „West Side Story” – „pentru susţinerea şi promovarea spectacolului muzical”. Evenimentul „West Side Story: un spectacol-conferinţă” a fost susţinut la Teatrul „George Ciprian” în data de 30 mai 2016 şi a făcut parte din secţiunea oficială a Galei VedeTeatru de la Buzău (28 mai – 4 iunie), ediţie desfăşurată sub semnul Muzicii. Alături de artistul Răzvan Mazilu, a participat şi o parte din actorii distribuţiei originale – Lucian Ionescu, Aylin Cadîr, Alexandra Duşa, Anca Florescu, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Ioana Repciuc şi Daniela Tocari.

Frumoasa poveste muzicală a impresionat deopotrivă publicul şi juriul de specialitate format din: Doina Papp – critic de teatru, Gabriela Popescu – actriţă şi Vlad Cristache – regizor.

„West Side Story” este o producţie a Festivalului Naţional de Teatru 2014 şi UNITER, susţinut de BRD – Groupe Société Générale şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Proiectul s-a născut dintr-o idee a directorului artistic al FNT, criticul Marina Constantinescu şi s-a coagulat în jurul unui workshop cu tema MUSICALUL, condus de coregraful şi regizorul Răzvan Mazilu, asistat de artiştii Judith State şi Adrian George Popescu. Scopul a fost de a atrage atenţia publicului, a oamenilor de teatru asupra tinerei generaţii de actori totali (actori care se exprimă pe scenă plenar, prin actorie, muzică şi dans). A fost organizată o audiţie naţională şi aleşi 23 de tineri actori, absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Excelenta colaborare între artişti şi puternicul impact avut asupra publicului au determinat coagularea acestei producţii într-un adevărat „Manifest al unei generaţii”.

Musicalul West Side Story de Leonard Bernstein a avut premiera în octombrie 2014, pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, bucurându-se de participarea extraordinară a Orchestrei Naţionale de Tineret condusă de maestrul Gabriel Bebeşelea.

Număr de vizualizări :865


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro