”Plagiatul- o lecție de etică uitată”, la Biblioteca Metropolitană București

iun. 7th, 2016 | By | Category: Postcard

Miercuri, 8 iunie 2016, ora 18.00, la sediul central al ”Bibliotecii Metropolitane București” ( Str. Tache Ionescu nr.4), Filiala Bucureşti – Traduceri Literare a „Uniunii Scriitorilor din România” deschide o a treia serie de discuţii – după inaugurarea cu aproape trei ani în urmă a „Colocviilor de Traduceri Literare”, şi, în urmă cu numai câteva săptămâni, a ciclului „Traducători literari – scriitori”; este vorba despre „Colocviile cu dezbateri culturale”.

”Învăţăm de mici ceea ce înseamnă principiile după care trebuie să ne construim existenţa. Cele biblice ne dau o direcţie ca acum 4.000 de ani, o şiră vertebrală în interacţiunea noastră cu ceilalţi oameni şi cu societatea. Să nu furi. Iată unul dintre comandamentele divine.

Nu însă pentru toţi. A lua, indiferent cum şi de la cine a devenit o modă în societatea românească. Asta înseamnă şi a minţi.

Cu Prof.dr. emerit Vasile Morar – fostul şef al Catedrei de Etică de la Universitatea din Bcucureşti şi cu Paul Cernat, Conf. dr. Paul Cernat de la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti dorim să discutăm acest fenomen social, care a devenit, după multe discuţii informale, o chestiune care este arzătoare mai ales pentru intelectualii din România.

Ar trebui să fie arzătoare şi pentru orice iubitor de adevăr, pentru oricine se opune minciunii şi furtului. Din păcate, nu este.”- Peter Sragher, Președintele Filialei București –Traduceri Literare a „Uniunii Scriitorilor din România”

Număr de vizualizări :1306


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro