Expoziția ”Templum”, la Galateea Contemporary Art

iun. 7th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 17 iunie 2016, ora 19:00, Galateea Contemporary Art vă invită la vernisajul  expoziției  ”Templum” a ceramistei Diana Butucariu. Expoziția poate fi vizionată între 17 iunie și 17 iulie 2016. AgențiadeCarte.ro este partener media.

”Templum”, expoziţia de ceramică a artistei Diana Butucariu însumează o serie de forme decorativ ambientale dar şi utilitare ce-şi propun ca prin imaginea creată să ofere reprezentarea unor trăiri regăsite în simbolistica termenului de templu. Obiectele concepute ca arhitecturi spirituale şi lăcaşe ale unor stări sufleteşti definesc crezul artistei din perspectiva unor diferenţe culturale şi religioase ce se regăsesc într-o comunitate, fiind o rectie asupra condiţiei de a trăi şi de a te adapta unui spaţiu adoptiv pe care existenţa cotidiană îl poate oferi.

Volumele create, aşezate pe trei, patru sau mai multe picioare sunt ordonate ca pentru un marş care are ca scop regăsirea identităţii de sine. Privite individual, obiectele par statice, aparţinând unui alt timp în care formele dramatic contorsionate tind să-şi găsescă un echilibru.

Acest tumult de forme exprimă un rezumat al drumului parcurs de artistă spre explorarea şi interiorizarea sentimentului de a trăi într-o lume ca un templu simbol al diversităţii umane.

Galeria Galateea Contemporary Art are ca scop promovarea artei ceramice contemporane românești, prin dezvoltarea de parteneriate și colaborări cu galerii și centre de ceramică internaționale.

www.galateeagallery.com

www.galeriagalateea.blogspot.com

Program galerie

luni – vineri: 12 pm – 8 pm

Număr de vizualizări :1062


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro