Evocare Jancy Körössy, la Clubul de Jazz şi Blues ICR

iun. 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 15 iunie 2016, de la ora 19.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român, din Aleea Alexandru nr. 38, este găzduită o nouă întâlnire cu muzica de calitate. De această dată, tema propusă dezbaterii în comentariu, sunet şi imagine se constituie drept o evocare a personalităţii aceluia care a fost Jancy Körössy, nume de referinţă al istoriei jazz-ului  românesc. În prima parte a serii, Florian Lungu se va referi la marele muzician originar din Cluj – pianist, compozitor şi şef de formaţie de notorietate internaţională, oferind celor prezenţi ilustrări video şi audio reprezentative.

La rândul său, invitatul special Alex Vasiliu, profesor universitar, realizator de emisiuni de televiziune şi publicist din Iaşi, autor al unei valoroase monografii dedicate lui Jancy Körössy, va vorbi despre marele dispărut, susţinându-şi alocuţiunile cu preţioase documente video.

În partea a doua a serii, tandemul instrumental Nicolas Simion – saxofoane / Sorin Romanescu – ghitară va interpreta cu predilecţie creaţii de înaltă ţinută componistică semnate de Jancy Körössy.

Intrarea la Clubul de Jazz şi Blues este, ca de obicei, liberă.

Număr de vizualizări :724


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro