Concert dedicat lui Mihai Eminescu, la Palatul Tinerimea Română

iun. 11th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 15 iunie 2016, ora 19.00, la Sala Mare a Palatului Tinerimea Română, Centrul Național de Artă Tinerimea Română prezintă un spectacol eveniment de muzică și poezie dedicat liricii eminesciene, cu participarea extraordinară a violoncelistului Marin Cazacu. Marcând ziua trecerii în neființă a lui Mihai Eminescu acum 127 de ani, vor fi evocate prin sensibilitatea recitării actorilor Anca Bejan, Diana Balmuș și Bogdan Acatrinei celebre poeme precum „Glossa”, „Floare albastră” sau „Melancolie”.

Opus-uri binecunoscute aparținând stilului romantic precum și din creația românească de la Rachmaninov la Ceaikovski, trecând prin Elgar sau Paul Constantinescu, vor fi interpretate de Izabela Ghergu – violoncel Mircea Dumitrescu – vioară, fiind acompaniați la pian Dana Bădoi.

Coordonatori de proiect :Mihai Bisericanu și Marin Cazacu.

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” puteţi accesa www.tinerimearomana.ro.

Număr de vizualizări :1101


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro