Adriana Babin, din Chișinău, a câștigat trofeul ”Orpheus” de la Târgu Jiu

iun. 2nd, 2016 | By | Category: Postcard

La finalul celei de a XV-a ediții a Concursului Intenațional de Interpretare Instrumentală ,,Orpheus”, organizat de Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu în perioada 26-29 mai 2016, juriul a hotărât premianții. Duminică, 29 mai 2016, în Sala Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a avut loc Gala Laureaților. În cadrul evenimentului s-a făcut decernarea premiilor pentru secțiunile pian, suflători – percuție și instrumente cu coarde. Juriul concursului a decis ca anul acesta trofeul să fie acordat concurentei din Chișinău, Babin Adriana-secțiunea suflători – nai de la Liceul Republican de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” din Chișinău. Tânăra are un palmares de premii obținute la concursurile la care a participat: locul I la Concursul din Piatra-Neamț în anii 2012, 2013, 2014, 2015, locul I și premiu în gală la concursul din Brașov 2015, iar la Concursul ,,Orpheus” a obținut locul I la edițiile din anii 2012 și 2014. Datorită prestației excepționale din gală, juriul a decis oferirea unui premiu special pianistului Logojan Mircea Vasile, de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva.

Câștigătorul marelui trofeu al concursului a fost ales dintre cei nouă concurenți care au fost evaluați cu 100 de puncte. Astfel, cei nouă tineri, ocupanți ai primului loc în secțiunile de concurs la care au participat, au mai avut câte o reprezentație și în cadrul Galei Laureaților, pentru a fi ales marele câștigător. Cei nouă sunt Babin Adriana-nai Liceul Republican de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” din Chișinău; Karakas Irina- flaut  Institutul de Stat de Arte, Tiraspol, Chișinău; Toma Marius Laurențiu-percuție- Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova; Pîrvu Daniel –clarinet Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova (secțiunea suflători- percuție); Staicu Anisia -Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu; Logojan Mircea Vasile -Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva; Prcsina Fabiani Gabriel Andrei- Școala Gimnazială ,,Ion Gheorghe Duca” din Petroșani (secțiunea pian); Milutinovic Katarina –vioară – Școala Peter Krancevic, Sremska Mitrovica, Serbia; Neacșu Adrian – chitară- Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” Craiova (secțiunea instrumente cu coarde).

Pentru a doua oară Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” a fost reprezentat în gală de eleva Staicu Anisia, clasa a XI-a, profesor Mariana Mănescu, de la secțiunea pian. Chiar dacă trofeul a plecat la Chișinău, Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” a obținut 33 de premii, după cum urmează:

secțiunea pian:

6 premii I, 3 premii II, 4 premii III și 2 mențiuni;

secțiunea instrumente cu coarde:

vioară: 4 premii I și 1 mențiune,

chitară: 2 premii II și flaut 1 premiu II și 3 premii III;

secțiunea suflători –percuție:

nai: 2 premii I, 1 premiu II și 2 premii III,

percuție: 2 premii I.

Invitat de onoare al acestei ediții a fost celebrul violonist Alexandru Tomescu, câștigătorul trofeului primei ediții a Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală ,,Orpheus”, în anul 1991. Acesta a susținut sâmbătă, 28 mai 2016, un workshop cu toți tinerii muzicieni prezenți la Târgu Jiu, în sala Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu” din municipiu. Pe parcursul acestui workshop, tinerii au interacționat cu artistul și au aflat mai multe detalii despre tehnica instrumentală, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între concurenți, dragostea pentru muzică și nu în ultimul rând crearea unor punți de prietenie între toți participanții.

Începând din acest an, Concursul Intenațional de Interpretare Instrumentală ,,Orpheus”, organizat de Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale.

Număr de vizualizări :1466


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro