”Din clipele astrale ale poeziei universale”, la Biblioteca Națională a României

iun. 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 22 iunie 2016, ora 17.00, în Sala Mircea Vulcănescu a Bibliotecii Naționale a României, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București în parteneriat cu Biblioteca Națională a României,  organizează un nou eveniment literar, în cadrul proiectului Poezie și Adevăr, coordonat de Prof.dr. Elena Liliana Popescu și Lect. dr. Dușița Ristin.

Programul evenimentului:

1. Reprezentanți ai poeziei romantice universale: Mihai Eminescu, Giacomo Leopardi, K. H. Mácha, A. S. Pușkin.

2. Prezentarea audiobookului „Trei poeme din Europa – Three Poems from Europe” – în limbile Uniunii Europene, de Elena Liliana Popescu

În prima secțiune, invitații vor vorbi despre Mihai Eminescu, Giacomo Leopardi, K. H. Mácha, A. S. Pușkin, M. I. Lermontov, reprezentanți ai poeziei romantice universale. În a doua secțiune, va avea loc prezentarea audiobookului Trei poeme din Europa în limbile Uniunii Europene de Elena Liliana Popescu, realizat de Sud Est Top Production, volum dedicat in memoriam Profesorului Nicolae Popescu, membru al Academiei Române.

Vor prezenta Axinia Crasovschi, Mircea Dan Duță, Anca Irina Ionescu, Elena Loghinovschi, Sorin Popescu, Elena Liliana Popescu, Dușița Ristin, Adrian G. Sahlean, Ofelia de Santos, Roxana Utale. Evenimentul literar va fi însoțit de expoziția de carte Poezie și Adevăr și se va încheia cu o lectură poetică.

Număr de vizualizări :879


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro