Ziua Schuman 2016

mai 3rd, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 mai 2016, în intervalul orar 13:00-22:00, pe insula Střelecký ostrov de pe Vltava (110 00 Praga 1), se desfăşoară, sub genericul „Zilele Europene”, o serie de evenimente culturale dedicate Zilei Schuman (stabilită oficial la data de 9 mai), organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în Republica Cehă în parteneriat cu misiunile diplomatice și culturale ale tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Ambasada României din Republica Cehă şi Institutul Cultural Român de la Praga vor participa la aceste manifestări printr-un stand comun de prezentare amenajat cu materiale de informare și promovare a țării noastre: albume şi materiale promoţionale despre România şi zone specifice de interes geografic sau cultural, albumul Mari români de pretutindeni/ Outstanding Romanians Far and Wide de Dan Mironescu și Emanuel Bădescu (Editura Alexis, 2015), filmul documentar „Gândit în România” şi, nu în ultimul rând, produse tradiţionale româneşti.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală și unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor, conectând la nivel cultural toate categoriile de public.

Număr de vizualizări :1091


One Comment to “Ziua Schuman 2016”

  1. Ioana spune:

    Sper sa vedem si poze de la standul Romaniei. Totusi nu inteleg ce mai cauta Romania acolo ca am cedat toate exploatarile de carbune, iar depsre otel… doar exportam totul ca fier vechi. Sa nu uitam ca textul presupunea crearea unei Comunitati a carbunelui si otelului.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro