SFert de artă și cultură

mai 18th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 mai 2016, de la ora 16:00, StudentFest, cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură, își deschide din nou porțile. Locația deschiderii va fi Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, urmând ca apoi să se schimbe locația în Piața Țarcului pentru un concert blues. Ajuns la un sfert de veac, StudentFest aduce tineri din toate părțile țării, dar nu numai, în Timișoara, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile prin ateliere de lucru facilitate de artiști consacrați, dar și să-și promoveze creațiile sau conceptele.

Conceptul festivalului devine deja o tradiție, oferind tinerilor participanți 7 zile intensive de ateliere de creație, la care s-au înscris în prealabil, urmând ca mai apoi publicul larg să urmărească ceea ce au învățat și creat. Locațiile evenimentelor din această ediție sunt diverse: Parcul Justiției, Piața Operei, Piața Libertății, dar și multe altele, locații ușor accesibile publicului larg.

StudentFest 25 aduce publicului larg peste 100 de evenimente din 15 domenii artistice, toate cu intrare liberă, împărțite pe 10 zile de festival. Printre evenimentele festivalului se numără: expoziții, concerte, piese de teatru, live show-uri, dar și diferite ateliere de lucru pentru public.

Dintre aceste evenimente, ar fi de remarcat:

 • Arhitectură – Atelier „Creare cuiburi de păsări”, în perioada 19 – 27 mai
 • Arte stradale – Live painting show în data de 21 mai
 • Arte video – Proiecție de film pe Podul Mitropolit Andrei Șaguna în data de 25 mai
 • Ceramică – Introducere în arta olăritului în 23 și 26 mai
 • Dans – Show cu foc în 22 și 26 mai
 • Design vestimentar – Prezentarea de modă a ținutelor realizate de participanții atelierului „Crearea ținutelor vestimentare din materiale și benzi textile” în 28 mai
 • Experimentarium – Savanții și teoriile lor în 25 mai
 • Fotografie – Fotografie la minut în 22 și 24 mai
 • Grafică – Party Cosplay în 21 mai
 • Literatură – Furios și iute: Cum să-ţi lansezi propriul curs online în 42 de minute! în 20 mai
 • Muzică – Concert Șuie Paparude în 20 mai
 • Pictură – „Growing utopias” în 27 mai
 • Publicitate – Interacțiunea cu brandingul în 27 mai
 • Sculptură – Atelier de Pirogravare, în perioada 19 – 27 mai
 • Teatru – „Prinde ursul, taie-i coada!” în 20 mai

Pentru mai multe detalii și programul complet, vă invităm să accesați www.studentfest.ro și pagina de Facebook a proiectului.

Vă așteptăm atât la deschiderea StudentFest 25, cât și la celelalte evenimente din cadrul festivalului.

„StudentFest este festivalul în care atenția se direcționează spre dezvoltarea artiștilor de mâine, dar și spre promovarea acestora. De mai bine de 3 ani mă ocup îndeaproape de acest festival și am învățat că tinerii artiști au nevoie de o rampă de lansare, de spectatori, de public. Acum, când internetul a acaparat aproape întreaga societate, este nevoie mai mult ca niciodată de artă, artă pură, inocentă, creată de tineri talentați cum sunt participanții de la StudentFest.

Pornind în `92, cu misiunea de a oferi un loc în care artiștii se pot exprima liber, acesta nu doar că și-a respectat scopul în timp, dar chiar și-a asumat rolul de a produce „produse finale” în cadrul secțiunilor, ce apoi să fie adresate publicului larg.

Vreau să îi felicit pe toți participanții acestui minunat festival, să le urez mult spor pe mai departe și să auzim peste ani de marii artiști lansați în StudentFest. Nu în ultimul rând, acum, la un pas de sfert de veac, vreau să vă asigur că echipa StudentFest lucrează neîncetat și pregătește o mulțime de surprize și lucruri faine pentru voi toți!” – Mădălin PĂTRAȘCU, coordonator general StudentFest 25.

StudentFest a debutat în 1992, inițial ca un protest împotriva cenzurii libertății de exprimare.

În decursul celor 24 de ediții festivalul a avut peste 7 200 de participanți și invitați speciali, evoluând și devenind un festival de artă și cultură consacrat la nivel național. De-a lungul celor 24 de ediții a adus un aport important comunității și, mai ales, tinelor artiști. Festivalul se va desfășura pe o perioadă de 10 zile, timp în care se vor fi oferite mai multe ateliere de lucru pasionaților și evenimente publicului. Primele 7 zile vor fi dedicate unor ateliere intensive de creație. Aici, participanții vor avea ocazia să-și dezvolte spiritul artistic si abilitățile sub îndrumarea unor profesioniști și artiști consacrați în domeniu.

În tot acest timp festivalul a strâns o colecție impresionantă de cifre: participanți, premii, public etc.

Înfiinţată la 27 martie 1990, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţească din Universitatea de Vest din Timişoara, fiind cea mai reprezentativă organizaţie din UVT şi, în acelaşi timp, un punct de reper pentru toate ligile studențeşti din ţară.

OSUT este membră cu drepturi depline a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi adesea activă în Uniunea Europeană a Studenţilor (ESU). De asemenea, OSUT este membră a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş (FITT), a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, în Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret de pe lângă Primăria Municipiului Timişoara, a Coaliției pentru Date Deschise şi înregistrată în Repertoarul ONG al Camerei Deputaţilor, fiind persoană juridică neguvernamentală.

Misiunea OSUT este de a asigura un mediu universitar mulat pe nevoile educaţionale, sociale, economice şi culturale ale şi de a veghea asupra respectării drepturilor acestora.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro