Seară de film, cu regizorul Adrian Sitaru, la Galeria Întâlnirilor

mai 24th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 25 mai 2016, ora 19.00, la Gallery (Str. Leonida nr. 9-11, Bucureşti), se va desfăşura o nouă ediţie a Galeriei Întâlnirilor, eveniment coordonat de Daniel Sur. Din dragoste de cinema şi cu cele mai bune intenţii, va avea loc o proiecţie de scurt metraje inedite de Adrian Sitaru într-o sesiune specială în prezenţa regizorului. Evenimentul se desfăşoară sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Vor fi proiectate filme precum Despre Biju (2004, 11 min), Chefu (2012, 18 min), Excursie (2014, 19 min), Artă (2014, 19 min.).

Absolvent de regie de film în Bucureşti, Adrian Sitaru a regizat scurtmetrajul Valuri (2007), câştigător al Leopardului de Aur în cadrul Festivalului de Film de la Locarno şi al altor 25 de premii, selectat în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului de Film Sundance. În 2008 Adrian Sitaru a realizat primul său lungmetraj, Pescuit Sportiv, selectat, printre altele, la Venice Days, Festivalul Internaţional de Film de la Toronto şi BFI Londra. Scurtmetrajul său Colivia (2009) a câştigat peste 30 de premii, printre care bursa DAAD în cadrul competiţiei de scurtmetraje a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin şi certificatul de excelenţă BAFTA. Din dragoste cu cele mai bune intenţii este cel de-al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, film distins cu Leopardul de Argint pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor.

În 2012 Adrian Sitaru a realizat un al treilea lungmetraj, Domestic, selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Mar del Plata şi la Slamdance. Anul 2014 marchează realizarea a încă trei scurtmetraje: Artă (selectat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia – secţiunea Orizzonti), Excursie (premiul ARTE în cadrul Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj de la Hamburg) şi Counterpart, primul său film în limba engleză, ce a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Clerrmont Ferrand în 2015.

Ilegitim este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru. Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin – secţiunea Forum fiind distins cu premiul C.I.C.A.E.

Număr de vizualizări :868


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro