Regizorii Andreea Păduraru şi Mihai Grecu, la festivalul internaţional ”Vienna Independent Shorts”

mai 20th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 25-31 mai 2016,  regizorii Andreea Păduraru şi Mihai Grecu vor fi prezenţi la Viena cu ocazia celei de-a 13-a ediţii a festivalului internaţional de film de scurtmetraj ”Vienna Independent Shorts”. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 25 mai, la ora 19.30 în Gartenbaukino (Parkring 12, Viena).

Selecţia din acest an cuprinde 347 de producţii, scurtmetraje, animaţii şi videoclipuri muzicale, dintre care 114 aflate în competiţiile Fiction & Documentary, Animation Avantgarde, Concursul de scurtmetraj austriac şi Concursul pentru cel mai bun videoclip muzical austriac al anului. La festival vor participa invitaţi internaţionali, regizori, producători, actori şi critici de film.

În cadrul ediţiei din acest an a Vienna Independent Shorts vor fi prezentate, în prezenţa regizorilor, filmele Ipoteze sau predicţii bazate pe teorii / Hypotheses or Predictions Based on Theories (regia Andreea Păduraru, producător Anca Puiu) – în secţiunea Fiction&Documentary şi The Reflection of Power (regia Mihai Grecu) – în cadrul competiţiei Animation Avantgarde, după următorul program:

The Reflection of Power (regie Mihai Grecu)

26 mai, ora 16:30, 80 min – Stadtkino im Künstlerhaus (Karlsplatz 5, Wien)

Ipoteze sau predicţii bazate pe teorii / Hypotheses or Predictions Based on Theories (regie Andreea Păduraru, producător Anca Puiu)

29 mai, ora 21:30, 83 min – Stadtkino im Künstlerhaus (Karlsplatz 5, Wien)

Prezenţa la festival a regizorilor Andreea Păduraru şi Mihai Grecu este susţinută de Institutul Cultural Român de la Viena. Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi în cadrul galei de decernare a premiilor care va avea loc în data de 31 mai, la ora 19.00, la METRO Kinokulturhaus (Johannesgasse 4, Viena).

Detalii despre festival şi programul complet al proiecţiilor pot fi găsite pe pagina de internet Vienna Independent Shorts la acest link.

Festivalul Vienna Independent Shorts a debutat în anul 2004 ca proiect studenţesc de promovare a tinerilor realizatori de filme. Festivalul a cunoscut o creştere constantă, ajungând în prezent cel mai important festival de film de scurtmetraj din Austria. Ediţia din anul 2015 a atras 10.000 de spectatori care au participat la cele peste 300 de proiecţii. Festivalul dedică anual evenimente speciale producătorilor de filme cu rezultate remarcabile pe plan internaţional precum David OReilly, Miranda July, Ben Rivers, Mara Mattuschka, Virgil Widrich, Thomas Draschau, Lotte Schreiber, Norbert Pfaffenbichler şi Nicolas Mahler, Bill Plympton, Anouk De Clercq.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :886


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro