Recital al pianistului Ioan-Dragoş Dimitriu, la ICR Viena

mai 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 20 mai 2016, la ora 19.00, Institutul Cultural Român de la Viena găzduieşte un recital de muzică clasică în interpretarea pianistului Ioan-Dragoş Dimitriu.  Repertoriul serii cuprinde compoziţii de Domenico Scarlatti, Johannes Brahms, Frederic Chopin şi Franz Liszt.

Ioan-Dragoș Dimitriu a început studiul pianului la vârsta de șase ani sub îndrumarea pianistei Corina Ibănescu. Din 2010 este student al Universităţii de Muzică și Arte Dramatice din Viena, la clasa profesorului Martin Hughes. Ioan-Dragoş Dimitriu a susţinut concerte pe scene cunoscute ale Europei, precum sala Filarmonicii din Berlin (unde în 2011 a interpretat „Imperialul“ de Ludwig van Beethoven) și în alte săli de renume din Austria, Japonia, Italia, Elveția, Franța şi Anglia. Pianistul a colaborat cu Radiodifuziunea Austriacă (ORF) și cu diverse instituții de cultură de prestigiu, dintre care amintim muzeul Leopold din Viena. Pe lângă cariera sa de soloist, Ioan-Dragoş Dimitriu are o bogată activitate în domeniul muzicii de cameră, concertând alături de violoncelistul elveţian Michael Michitaro Luginbühl în formaţia „Duo Nobile“ în Italia, Austria, Elveția, România, Japonia și obținând cu trio-ul său „Avante Trio“ (alături de Seongmin Park – clarinet şi Pauline Kempf – vioară), în primăvara anului 2015, premiul întâi la concursul internațional de muzică de cameră din Udine (Italia).

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :779


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro