Prima ediție ”Maker Day Chișinău”

mai 31st, 2016 | By | Category: Postcard

Sâmbătă,  4 iunie 2016, ora 12.00, Atelier 99 organizează prima ediție ”Maker Day Chișinău”,  o serie de evenimente dedicate tuturor creatorilor şi inovatorilor din Europa, eveniment inițiat în cadrul European Maker Week. Această inițiativă este promovată de Comisia Europeană și implementată de Maker Fair Rome în colaborare cu Startup Europe.

Se caută inițiative, proiecte sau pe cineva care meșteșugărește, construiește proiecte în electronică, Internet of Things, creează instalații de artă.

Atelier 99 reprezintă o inițiativă în direcția de coworking, un spațiu unde oamenii cu idei au acces la instrumente și echipament de fabricare. 3D Printing, lazere, sudură, textile, lemnărit, electronică, programare, toate stau la îndemâna celor care vor să-și implementeze ideile și să-și urmeze pasiunile. Atelierul dezvoltă abilitățile tehnice prin implicare, experiment și curiozitate creativă. Rezidenții atelierului dezvoltă proiecte care sunt utile și care au impact social pozitiv.

De ce să participi sau să inviți pe cineva să ia parte?

În cadrul evenimentului, pe lângă workshopuri și discursuri de la creatori și inovatori din Moldova, persoane care sustin și încurajează curentul ”make”, va fi și o expoziție cu proiecte și inițiative tehnologice, artizanale, realizate de creatorii de la noi. Scopul este organizarea unei zile interactive, în sensul în care participanții la eveniment să contacteze cu publicul, informația să meargă în ambele direcții, iar la sfârșit toată lumea să plece cu ceva nou. Se vrea a fi  o zi veselă și caldă.

Pentru a participa la eveniment trebuie să:

-Fii o inițiativă, organizație, sau persoană fizică locală care interprinde ceva (e.g. construiește proiecte în electronică, Internet of Things, creează instalații de artă)

-Dorești să te expui la iarmaroc, să ții un master-class sau să prezinți pe scurt proiectul personal (subiectul prezentării poate varia, îl ajustăm în colaborare)

Participanții vor avea posibilitatea de a vă întreba despre subiectul la care ați vorbit, iar voi la rândul vostru să aflați de la ei, la dorință, despre lucruri care vă interesează pentru a vă îmbunătăți ideea, produsul sau inițiativa.

Mai jos puteți vedea o agendă preventivă pentru evenimentul organizat la Chișinău:

12:15 Bun venit și Coffee/Tea

12:30 Introducere

12:45 Discursuri

13:45 Q&A

14:00 Pauză de masă + Proiecții

15:00 Masterclass

17:15 Încheiere

Număr de vizualizări :802


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro