Premieră cu WaveDrum, de Ziua Europei

mai 6th, 2016 | By | Category: Eveniment

Luni, 9 mai 2016, de la ora 19.00, în sala Capitol, pentru prima dată pe o scenă din România va fi prezentată și auzită „WaveDrum”, o tobă electronică specială care produce o varietate sonoră incredibilă. Evenimentul se va petrece în concertul susținut de Trio Gentis sub genericul  ”Europa, de ziua ta !”.

Captivant și extrem de colorat, cu sonorități de pe mai toate meridianele muzicale ale bătrânului continent, programul muzical va cuprinde: S. Joplin – The Entertainer,    G. Gershwin – Two Songs,  Traditional Dans Irlandez, C. Gardel – Por una Cabesa, A. Gomez –  Rain Dance, Traditional  –  Armenian Princess, N. Zivkovic – Dans Sârbesc, A. Piazzolla – Libertango, Al. Pașcanu – Chindia, R. Galliano –  Sertao, Vals Parizian și Taraf.

Trio Gentis este  unicul  trio de familie din lume în formula de vioară, clarinet și marimba, cu un program care cuprinde muzică  din întreaga lume, realizând totodată și un spectru sonor unic. Laura (vioară), Lena (clarinet) și Doru Roman (marimbă) sunt muzicieni ai Filarmonicii Banatul. Cei trei artiști  au susținut recitaluri in cele mai importante centre culturale din țara și din Europa, printre care Filarmonica  Banatul, Filarmonica ” Dinu Lipatti ” Satu-Mare , Filarmonica Pitești, Filarmonica „Muntenia” Târgoviște, Filarmonica „Oltenia” Craiova,  la Lausanne, Basel, Offenbach, Achern, Heidelberg, Agde , Domaine de Veyrac , fiecare muzician din trio în parte participând la mai multe festivaluri în Coreea de Sud, America de Sud, Hong-Kong, China, Taiwan, Anglia, Franța, Olanda, Ungaria, Austria, Danemarca, Norvegia.

Cei trei interpreți  sunt laureați ai mai multor concursuri muzicale naționale  și internaționale.

Număr de vizualizări :1028


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro