Peste 10.000 de bucureșteni au sărbătorit cultura alternativă, la Sound & Vision Festival #2

mai 24th, 2016 | By | Category: Postcard

ARCUB a transformat Gara Regală Băneasa într-un spațiu senzorial, în care muzica alternativă a Bucureștiului a sunat în difuzoare timp de 3 zile. Festivalul de Muzică Alternativă – Sound & Vision #2 a contribuit la vibe-ul special al Bucureștiului în weekend-ul 20-22 mai, timp în care alte evenimente culturale importante pentru candidatura orasului #Bucuresti2021 la titlul de Capitală Europeană a Culturii – Romanian Design Week, Noaptea Muzeelor, au facut ca orașul nostru să devină un centru al manifestărilor creative în care cultura urbană a fost extrem de efervecentă și vie.

O locație neconvențională – Gara Regală Băneasa a devenit, weekend-ul trecut, un punct important de interes pentru scena de muzică alternativă romanească, Sound & Vision Festival aducând pe scenă un mix eclectic de artiști și un sound a cărui frecvență a variat, în functie de ziua aleasă, de la electro, indie, la alternativ rock, hip-hop, freestyle rap și dub.

Celor 15 trupe Golan, Yelllow, Otherside, Helen, Satellites, Grimus, Altermosfera, Eyedrops, The Kryptonite Sparks, Baby Elvis, Șuie Paparude, Argatu, Fantome, Omu Gnom, Psihotrop și celor 4 DJ Andreea Veder, Logout Djs și Vlad Dobrescu care ne-au ținut in priză timp de 3 zile, li se adaugă crew-ul AV al celor de la Mindscape Visual Studios, care a susținut festivalul printr-un concept vizual unitar, atât prin proiecțiile live de la scenă, cât și prin videomapping-ul creat pentru fațada Gării Regale Băneasa.

Acustic și vizual, Sound and Vision Festival a propus bucureștenilor o viziune alternativă a spațiului urban și a creat contextul în care artiști reprezentativi pentru cultura urbană a acestui moment, și-au expus arta în fața unui public numeros, de peste 10.000 de oameni.

Zona de chillout și food-court-ul au menținut energia festivalului și sesiunile de socializare la o frecvență optimă și au creat un spațiu imens de warm-up pentru cei care se aventurau mai apoi în mulțimea care dansa pe ritmul alternativ al orașului.

Echipa #bucuresti2021 a povestit locuitorilor orașului despre impactul pozitiv pe care îl are candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și a surprins în fotografii pline de voie bună susținătorii #bucuresti2021!

Alături de alte festivaluri importante, marca ARCUB, festivalul Sound & Vision 2016 face parte din candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Sound & Vision Festival mulțumeste partenerilor și artiștilor pentru implicare, pentru că au crezut în această viziune alternativă împreuna cu noi, și salută reverențios publicul atât de numeros care a făcut ca acest eveniment să fie unul de suflet și de referință!

Mai multe detalii pe: soundandvision.ro și Facebook.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti

www.arcub.ro Facebook și Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

Parteneri media: UTV, DANCE FM, Radio România Cultural, Zeppelin, Sapte Seri, sub25.ro, feeder.ro, modernism.ro, hotnews.ro, infomusic.ro,    i-concert, metropotam.ro, anyplace.ro, musicaddict.ro, orasulm.eu

Provoked by Grolsch

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului de muzică alternativă Sound & Vision, al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival Internaţional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival și al Festivalului Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest.


Număr de vizualizări :825


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro