Orchestra de Muzică Populară Radio va cânta la Cernăuți, de Ziua Românilor de Pretutindeni

mai 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 28 mai 2016, ora 16.00, pe scena Filarmonicii Naționale de Stat din Cernăuți,  Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș, va participa la un concert extraordinar, organizat cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni. Spectacolul, dedicat comunității românești din Bucovina de Nord, este intitulat „Din Suceava-n Rădăuți și mai sus la Cernăuți” și va fi susținut de artiști din România, Ucraina și Republica Moldova.

Orchestra de Muzică Populară Radio va acompania nume cunoscute ale folclorului românesc reunite pe afișul evenimentului, printre care Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Cristian Pomohaci, Nicolae Datcu sau Stela Botez. Spectacolul folcloric va fi prezentat de Georgel Nucă.

Cu acest prilej de sărbătoare, tânărul artist Ilie Caraș, originar din regiunea Cernăuți, va lansa primul său compact-disc, intitulat ,,M-a cuprins un dor de-acasă” și realizat împreună cu Orchestra Națională ,,Lăutarii” din Chişinău, dirijor Nicolae Botgros. Invitate speciale ale spectacolului de la Cernăuți vor fi, de asemenea, prof. dr. Elize Stan, realizator de emisiuni folclorice la TVR, și prof. Violeta Ianculescu, realizator emisiuni la Radio România.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți și în colaborare cu Radio România.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Număr de vizualizări :671


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro