Music box: sound installations and video-music

mai 26th, 2016 | By | Category: Postcard

Vineri,  27 mai 2016, ora 21:00, la Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia a U.N.M.B, Mediateca (Str. Ştirbei Vodă. nr. 33, Sector 1, Bucureşti), în cadrul SIMN 2016 (Săptămâna Internațională a Muzicii Noi), sunteți invitați la ”Music box: sound installations and video-music”.

Klangkunst – A german sound

(realizat în parteneriat cu Goethe-Institut București & Deutscher Musikrat gemeinnützige Projektgesellschaft mbH Förderprojekte Zeitgenössische Musik)

Producător: Deutscher Musikrat

Curatori: Stefan Fricke și Johannes S. Sistermanns

Ciprian Ciuclea – SIGNAL. 8 MINUTES AFTER

curator: Cătălin Crețu

Video-music

Gheorghe Costinescu – One Minute Tribute: 9/11/2001 pentru cvartet de percuție și fotografie animată (2015), Tai-Chi on the Hudson pentru cvartet de coarde și animație (2015)

Mihaela Vosganian – Saturnian – “Lord of the rings” pentru mediu electronic și foto/video design

Artiştii prezenţi în proiectul Klangkunst – A german sound au influenţat în mod decisiv istoria artei sonore din Germania. Au fost receptivi la conceptul curatorilor Stefan Fricke şi Johannes S. Sistermanns, de a contura cu lucrările lor un mic spaţiu mobil de artă sonoră şi de a-i conferi viaţă din punct de vedere vizual şi auditiv. Toate obiectele sunt lucrări distincte de artă sonoră, atât individual, cât şi în interacţiune cu celelalte.

Artiști:

jens brand + hans w. koch: Pastillus – Der Klangsetzkasten

roswitha von den driesch /jens-uwe dyffort: Con Sord

frauke eckhardt: KlangSurfer

ulrich eller: dreimal Tüten

rolf julius: auf dem Rücken

christina kubisch: standgefäß mit stimme

tilman küntzel: allegorie der schreibtischlampe

franz martin olbrisch: syphon

erwin stache: Klangkästen

Ciprian Ciuclea (n. 1976) este interesat de proiectele site-specific care se axează mai ales pe aspectele conceptuale ale receptării. Realizează instalații complexe combinând lumina, sunetul și arta video. Temele explorate, deseori folosindu-și propriul corp ca instrument, sunt apropiate de aspectele sociale ale comunicării, interpretarea mesajelor, contemplare și supraveghere, plasate în relație cu aspectele științifice ale existenței umane. A expus internațional incluzând: Saitama Modern Art Museum, Japonia; Engramme, Quebec, Canada; Platforma MNAC, București; Muzeul Național Brukenthal, Sibiu; D. Manuel Palace, Evora, Portugalia; Hospital de Santiago, Cuenca, Spania și alte spații neconvenționale.

Gheorghe Costinescu (n. 1934), rezident la New York din 1969, este compozitor, dirijor, pianist, muzicolog și pedagog. A studiat cu Pascal Bentoiu, Mihail Jora (București), Karlheinz Stockhausen (Köln), Luciano Berio (NewYork). În 1976 și-a susținut teza de doctorat la Columbia University sub îndrumarea lui Chou Wen-chung. Lucrările sale au fost interpretate în orașe importante din Europa și S.U.A. Pentru activitatea sa a primit numeroase premii și distincții. Scrierile sale teoretice includ studii și articole despre muzica nouă, eseuri de estetici comparate și un Tratat de fonologie muzicală.

Mihaela Vosganian, compozitor și performer, doctor în muzică și conferențiar universitar la catedra de compoziție a UNMB, este fondatoarea trans-realismului arhetipal în artă, o nouă orientare estetică spirituală care își propune, pe de-o parte să reitereze funcțiile arhetipale ale artei, iar pe de altă parte să exprime o nouă formă a supra-realului, denumită de artistă trans-realul care rezultă din explorarea stărilor de conștiință extinsă/modificată sau din experimentarea visării lucide. Noua orientare vine din acceptarea redimensionării conștiinței, dincolo de spațiul tridimensional și din accesarea multidimensionalității.

Număr de vizualizări :590


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro