Matei Vișniec, la ”Salon du Livre des Balkans 2016”

mai 27th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 27 mai 2016, ora 14.00, se deschide la Pôle des Langues et Civilisation INALCO BULAC (Paris), ”Salon du livre des Balkans”, o manifestare culturală și literară, singura consacrată în Franța acestei părți a Europei. Începând din 2010, ”Salon du livre des Balkans” are loc anual, timp de 2 zile, la Paris. Salonul reunește numeroși editori francezi de literatură din țările balcanice. La Salon participă numeroși editori francezi de literatură balcanică și este sprijinit, încă de la lansare, de Centrul Național al Cărții din Franța. Este un prilej de confruntare a literaturii române și a oamenilor de cultură români cu omologii lor din țările balcanice, de observare a tendințelor de pe piețele de carte și artistice, de a participa la dezbateri, cu intenția precisă de a promova valorile din spațiul cultural românesc.

Fondatorul acestui festival, Pascal Hamon, acordă, în fiecare an, o atenție deosebită participării românești și promovării oamenilor de cultură români, propunând în program dezbateri literare, dedicate României și culturii române.

Aflat la cea de-a șasea ediție, Salon du livres des Balkans a reușit să se impunăm pe piața festivalurilor de profil prin unicitatea demersului propus, acela de a promova literatura din țările balcanice. Publicul său a fost, an de an, mai numeros, dată fiind tematica lui foarte precisă. Este singurul salon, de acest fel, din Franța.

Romania va fi prezentă, ca în fiecare an, cu o secțiune specială „Cafeneaua literară‟, ai cărei protagoniști vor fi Matei Vișniec și Cristina Hermeziu, în calitate de moderator, alături de Jacques Baujart, autorul unui volum recent apărut despre Panait Istrati. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 mai 2016, ora 10.30. Tema aleasa este „Construire une œuvre par-delà les époques et face aux frontières‟.

De asemenea, actrița Codrina Pricopoaia va citi, de la ora 15.30, din textele lui Yorgos Ioannou, „Ses marques sur mon corps‟.

Festivalul se va încheia sâmbătă, 28 mai 2016, cu o festivitate de premiere și cu sesiuni de autografe.

Intrarea este liberă.

Programul complet poate fi accesat la adresa: livredesbalkans.eklablog.com/

Număr de vizualizări :1318


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro