Grupul NOIMA, în expoziţia internațională „Projektraum Donau” de la Calpe Gallery

mai 5th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 3-17 mai 2016, în cadrul expoziţiei internationale „Projektraum Donau” de la Calpe Gallery din Timişoara, România este reprezentată de grupul timişorean NOIMA (www.noima.ro/).

Grupul Noima a fost fondat în anul 2003 şi este compus din:

Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, Cosmin Fruntes, Dan Gherman.

Alte grupări implicate în acest proiect expoziţional sunt:

V 8 PLATTFORM, KARLSRUHE, GERMANIA;

FRIDAY EXIT, VIENA, AUSTRIA;

NOIMA GROUP, TIMIŞOARA, ROMÂNIA;

POPUP PROJECT, OSIJEK, CROAŢIA;

APPROACH ART ASSOCIATION, PÉCS, UNGARIA;

ATELIER KAFETO, SOFIA, BULGARIA.

www.noima.ro/

www.facebook.com/Noima-433534306725627 /

www.ccgtm.ro/expozitie-projektraum-donau /

Expoziție: Projektraum Donau

03 – 17 mai 2016 | Galeria Calpe, Bastion Theresia – corp D

Arta nu este doar o formă de comunicare, ea reprezintă și patrimoniul cultural al omenirii. Diversitatea culturilor și multitudinea limbilor vorbite sunt valori esențiale ale Europei. În centrul priectului „Projektraum Donau“ stă tocmai această diversitate în spațiul dunărean și bogăția artei din această regiune. Datorită celor 2850 de kilometri ai săi, Dunărea este într-adevăr un fluviu european – „pentru a îndeplini însă cu adevărat această condiție, trebuie să ne cunoaștem”, a spus fostul vice-cancelar austriac, Erhard Busek.

După ce expoziția „Projektraum Donau“ a fost expusă la reprezentanța landului Baden-Württenberg din Berlin, în cadrul celui de-al patrulea Salon Dunărean în data de 10 martie 2016, a urmat Timișoara.

Ea va fi expusă la Galeria Calpe din bastionul Maria Theresia din 3 până în 17 mai. Evenimentul se încadrează în contextul Zilei Europei și este organizat în parteneriat cu Consulatul German din Timișoara și Centrul Cultural German.

Vernisajul a avut loc în data de 3 mai 2016, ora 19. Discursurile de deschidere au fost rostite de către vice-consulul Germaniei la Timișoara, domnul Siegfried Geilhausen și de către directoarea Centrului Cultural German, doamna Mona Petzek.

Alături de domnul Joachim Uhlmann (inițiatorul proiectului și secretar de stat la Ministerul de cultură, știință și cercetare al landului Baden-Württemberg) doamna Dr. Swantje Volkmann – referent cultural pentru Europa de sud-est la Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni și curatoarea expoziției – a făcut o introducere.

După Timișoara, expoziția va fi prezentată la Facultatea de Comunicare și Design Stuttgart/Ulm în perioada 1 – 10 iulie 2016.


Număr de vizualizări :1066


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro