Festivalul Filmului European, la Centrul Ceh

mai 4th, 2016 | By | Category: Eveniment

Între 5 și 15 mai 2016, Centrul Ceh găzduiește 7 proiecții de filme la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Filmului European.  AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul proiecțiilor.

Sâmbătă, 7 mai / 20:00

Hamlet / Margaret Williams, Sarah Frankcom / Marea Britanie, 2015 / 108’

Actriţa britanică Maxine Peake joacă rolul lui Hamlet, tânărul prinţ al Danemarcei care se întoarce la curte, de la studii, şi descoperă nu doar că tatăl său a murit, ci şi că mama sa, Gertrude, s-a recăsătorit cu fratele acestuia, Claudius, unchiul lui Hamlet.

Duminică, 8 mai / 20:00

Lecţia / Kristina Grozeva, Petar Valchanov / Bulgaria, Grecia, 2014 / 105’

Într-un mic oraş din Bulgaria, o tânăra profesoară încearcă să descopere care dintre elevii săi este hoţ. În acelaşi timp, află că şi-ar putea pierde casa pentru că ratele nu au fost plătite la timp. Hotărâtă să păstreze casa, este gata de orice pentru a face rost de bani până nu e prea târziu.

Luni, 9 mai / 20:00

Mediterranea / Jonas Carpignano / Italia, Franţa, SUA, Germania, Quatar, 2015 / 107’

Regizorul prezintă problema atât de reală a luptei pe care emigranţii africani o duc, riscându-şi de multe ori viaţă pentru o şansă nouă în Europa.

Marţi, 10 mai / 20:00

Crulic – Drumul spre dincolo / Anca Damian / România, Polonia, 2011 / 73’

Povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei, şi abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei.

Miercuri, 11 mai / 20:00

Scurtmetraje din Suedia

O selecţie de 10 scurtmetraje, atât ficţiune cât şi documentar, realizate în ultimii 10 ani în Suedia.

Joi,  12 mai / 20:00

Următorul / Barry Purves / Marea Britanie, 1990 / 5’

Fără a rosti un cuvânt, William Shakespeare face o introducere rapidă a tuturor pieselor sale printr-o audiţie… ieşită din comun.

Conversaţia angelică / Derek Jarman / Marea Britanie, 1985 / 77’

Conversaţia angelică este un eseu despre un tânăr în căutarea dragostei. Se petrece într-un peisaj de vis, în timp ce o femeie pe care nu o vedem nicio clipă (Judi Dench) recită paisprezece dintre sonetele lui Shakespeare.

Vineri, 13 mai / 20:00

Hotel Dallas / Sherng-Lee Huang, Livia Ungur / România / U.S.A., 2016 / 74’

În România anilor 80, Dallas este singurul serial american difuzat la televizor. Printre ei se află şi Ilie şi fiica lui, Livia. După căderea comunismului, Ilie construieşte o copie a vilei din serial, iar Livia îl invită pe Patrick Duffy, interpretul lui Bobby, să retrăiască moartea personajului, de data aceasta în replica faimosului ranch Southfork.

Cehia este reprezentată în cadrul Festivalului Filmului European de filmul „Shmitke”, o comedie tipic europeană, absurdă şi misterioasă.

Miercuri ,11 mai / 20:30 / Cinema Elvire Popesco

Schmitke / Stepan Altrichter / Republica Cehă / Germania, 2014, 90′

Schmitke se simte pândit din spatele unor tufişuri. Un mârâit misterios venit din pădure, din adâncurile ei? Când este trimis la graniţa germano-cehă pentru a repara o veche moară de vânt, lucrurile încep să devină stranii. Foarte, foarte stranii.

Preţ bilet: 10 lei

Număr de vizualizări :914


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro