Festivalul Filmului European “EU Film Days”, la Tokyo și Kyoto

mai 19th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 18 iunie-15 iulie 2016, la Tokyo și Kyoto, va avea loc cea de-a 14-a ediție a Festivalului Filmului European “EU Film Days”. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2003, și, de atunci, a avut loc în fiecare an. Începând cu 2007, evenimentul a fost organizat de Centrul National de Film (NFC), care face parte din Muzeul de Artă Modernă, Tokyo. NFC oferă locul pentru toate proiecțiile din Tokyo. Gestul partenerilor niponi este o expresie implicită a aprecierii și susținerii evenimentului ca o oportunitate de schimb cultural cu statele UE.

„Zilele Filmului UE în Japonia” este principalul eveniment cultural al anului pentru Delegația UE, care se desfășoară în colaborare cu ambasadele și institutele culturale ale statelor membre UE în Japonia. Evenimentul își propune să aducă Europa – în special diversitatea culturală, de stiluri de viață, lingvistică și, uneori, aspecte de incursiune istorică sau legate de condiții sociale – mai aproape de publicul  japonez prin intermediul artei cinematografice. Vor fi prezentate 30 de filme din 26 de state membre ale Uniunii Europene.

Anul acesta organizatorii au propus participarea României cu filmul “Câinele japonez” (2013), în regia lui Tudor Cristian Jurgiu. În rolurile principale Victor Rebengiuc, Șerban Pavlu și Kana Hashimoto, împreuna cu fiul ei Toma. Filmul a fost selectat pentru a reprezenta România la cea de-a 87-a ediție a Premiilor Oscar  (2015), pentru categoria cel mai bun film străin.

Filmul va fi proiectat la National Film Center (NFC) și la Museum of Modern Art din Tokyo.

Evenimentul este o oportunitate de etalare a calitații de excepție a producțiilor de film europene, multe dintre acestea fiind proiectate pentru prima oară în Japonia.

Institutul Cultural Român este partener al Festivalului Filmului European „EU Film Days”.

Pentru detalii accesați icr.ro/pagini/festivalul-filmului-european-la-tokyo-si-kyoto

Număr de vizualizări :567


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro