Două noi locaţii reintroduse în circuitul turistic al Capitalei

mai 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 21 mai 2016, la cea de-a 12-a ediție a Nopții Muzeelor, Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la o experienţă culturală plină de dinamism, care îmbogățește oferta circuitului muzeal bucureștean coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Anul acesta se alătură două noi locaţii reintroduse în circuitul turistic al Capitalei, respectiv Casa Filipescu-Cesianu şi cunoscuta „Vilă cu clopoţei” care găzduiește Muzeul dr. Nicolae Minovici.

Participarea inedită a celor două muzee va întregi o ofertă culturală diversă, dinamică şi actuală. Nouă filiale ale Muzeului Municipiului București vor fi deschise de Noaptea Muzeelor 2016: Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul C.I. și C.C. Nottara, Colecția Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Carl Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, Muzeul Victor Babeş, Casa Filipescu-Cesianu şi Muzeul Dr. Nicolae Minovici. Concerte, performance-uri şi evenimente interactive de re-enactment vor susţine ritmul serii. La ediţia 2015 a evenimentului, Muzeul Municipiului București a întregistrat peste 16.000 de vizitatori.

Vila doctorului Nicolae Minovici se numără printre primele construcţii în stil neoromânesc din Bucureşti. Aceasta urmează să se redeschidă pe 18 mai 2016, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, găzduind prima expoziţie de istoria medicinei din România: „Frații Minovici – pionierat medical și univers spiritual”. Inclusă în premieră în circuitul Nopţii Muzeelor, clădirea cunoscută drept „Vila cu clopoţei” reprezintă unul dintre proiectele de succes finalizate de către Primăria Municipiului București în ultimii ani.

Dialogul artistic contemporan va fi prezent la Casa Filipescu-Cesianu din zona Piaţa Victoriei, în expoziţia „Diploma Selected”. Deschisă în sala Lapidarium, aceasta este o expoziție colaterală celei de-a patra ediții a Romanian Design Week. Teatrul Masca va anima Grădina Casei Filipescu-Cesianu.

Palatul Suţu invită publicul la o călătorie în timp, din prezent spre trecut, în expoziţia „Timpul Oraşului”, cea mai nouă expoziţie de bază a unui muzeu din Bucureşti, deschisă în mai 2015. Asociaţia Redescoperă Istoria, Teatrul Masca și Spectacolul multimedia “Timpul” vor completa programul serii la palat.

Detalii: muzeulbucurestiului.ro

www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti

Număr de vizualizări :1259


One Comment to “Două noi locaţii reintroduse în circuitul turistic al Capitalei”

  1. Ioana spune:

    Anul asta mi-am propus sa merg cel putin in doua locuri. Sper sa nu ploua!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro