Acord între Institutul Cultural Român și Editura Universității Renmin din China

mai 16th, 2016 | By | Category: Postcard

Marți, 17 mai 2016, de la ora 10.00, o delegație de oficiali chinezi din partea Administrației de Stat a Publicațiilor, Mass-media, Radioului, Televiziunii și Filmului și a Universității Renmin din China va vizita ICR pentru semnarea unui acord între Institutul Cultural Român și Editura Universității Renmin din China, una dintre cele mai prestigioase edituri cu profil academic din China. Obiectivul acestui acord este colaborarea dintre părți pentru implementarea proiectului „Centrul de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice”. Proiectul va derula activități comune de editare în domeniile de interes comun, cu scopul de a promova schimburile academice și dialogurile dintre România și China, prin diseminarea cunoștințelor în ceea ce privește producția academică din cele două țări și promovarea schimbului de idei. Astfel, vor fi avute în vedere o mai bună vizibilitate a autorilor români și chinezi pe piețele de carte din cele două țări, prin susținerea traducerilor și a participării acestora la evenimente specifice.

La eveniment vor participa domnul Mihaly Zoltan Nagy, vicepreşedintele Institutului Cultural Român, oficiali chinezi, oficiali români de la Ministerul Culturii, Editura Academiei, Editura Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, reprezentanți ai Asociației Editorilor din România, Copyro, experți ICR, experți Ministerul Culturii, diplomați Ambasada Chinei la București.

Luni, 16 mai 2016, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere dintre Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român și Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziunea Republicii Populare Chineze.

Scopul acestui parteneriat este promovarea schimburilor culturale și editoriale între China și România, astfel țara noastră va fi invitată de onoare, împreună cu celelate țări din centrul și estul Europei, la cea de-a XXIII-a ediții a Târgului Internațional de Carte de la Beijing.

China va fi țară invitată la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția 2016 din București.

Număr de vizualizări :975


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro