1500 de vizitatori, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în Noaptea Muzeelor

mai 24th, 2016 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 21 mai 2016, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, fiind pentru a șasea oară prezentă în circuitul nocturn al Nopții Muzeelor a primit 1500 de vizitatori dornici să descopere oferta culturală a acestui an. Timp de 7 ore, 11 echipe au condus vizitatorii în clădirile încărcate de istorie ale bibliotecii. Pe lângă tururile ghidate, participanţii s-au bucurat de o suită de evenimente pe parcursul serii şi de expoziţia unică „Sub semnul modernității de la DADA la BRÂNCUȘI”. Complexul Educațional Lauder-Reut, reprezentat prin muzicanți coordonați de către profesorul Victor Diacicov, a întregit atmosfera fermecătoare a serii printr-un concert desfășurat în arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I. Acordurile muzicii clasice ale instrumentiștilor de la Boem Club au răsunat din Salonul Carol I și Foaierul Dacia pe întreg parcursul nopții.

În Aula BCU “Carol I”, în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti, a avut loc ediţia a VIII-a a “Maratonului de Poezie şi Jazz” difuzat, ca în fiecare an, de Radio România Cultural, eveniment care a marcat prin poezie, blues şi jazz ”Noaptea Europeană a Muzeelor”. Au fost invitaţi 31 de poeţi din generaţii şi geografii literare diferite, fiecare cu câte cu o lectură publică de 5 minute. Nume de referinţă ale jazz-ului românesc au onorat această ediţie a Maratonului: Maria Răducanu, Nadia Trohin şi Mircea Tiberian. Amfitrion a fost: Dan Mircea Cipariu. La eveniment au fost prezenţi, în public, cel mai important poet contemporan din Coreea de Sud, Ko Un,  fostul ministru al culturii, Ionuţ Vulpescu, romancierul Radu Aldulescu, scriitorul, traducătorul şi jurnalistul Dinu Flămând.

”Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este unică în peisajul Nopţii Muzeelor fiind singura bibliotecă deschisă care a dat curs provocării de a-și dechide ușile și a aprinde luminile în această noapte. Și această ediție a fost de excepție, astfel că am fost vizitați de un public între 2 și 78 de ani doritor să descopere acest așezământ de cultură”, a declarat doamna Mireille Rădoi, Director General al BCU “Carol I”.

Număr de vizualizări :872


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro