Zilele Filmului European, la Praga

apr. 1st, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 13 aprilie 2016, de la orele 16:30, la cinematograful Lucerna din Praga, în cadrul ”Zilelor Filmului European”, va avea loc proiecția filmului românesc „Lumea e a mea” al regizorului Nicolae Constantin Tănase. Institutul Cultural Român de la Praga susține participarea românească la festivalul „Zilele Filmului European” (7-24 aprilie 2016, Praga, Brno și alte oraşe).

„Lumea e a mea” este o dramă despre generația 2000, care aduce în prim-plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Filmul este colorat și amar, viu și strident, povestind revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Toate filmele selectate în festival vor putea fi vizionate şi în cadrul Ecourilor ZFL, timp de două săptămâni după încheierea evenimentului.

Intrarea în cinematografe este condiţionată de bilete, puse în vânzare pe pagina oficială a festivalului, www.eurofilmfest.cz/en/ , acolo unde se găseşte şi programul complet al proiecţiilor.

Număr de vizualizări :740


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro